Najbolji među 26 tisuća policijskih službenika u ponedjeljak su nagrađeni.


Oko 26 tisuća policijskih službenika slavi svoj dan. Najbolji među njima danas su i nagrađeni, a u slavljeničkoj atmosferi izostao je razgovor o problemima koji godinama muče plavce: manjak novca i loša opremljenost.

Vezani članci Ulaz na hitni prijem Rebra, ilustracija Masovna tučnjava na Hitnom prijemu KBC-a Rebro: Uhićena dvojica mladića, policija traga i za ostalima Ljubljana, ilustracija Slovenska policija na nogama zbog niza prijetnji smrću političarima, objavljeno kome su sve stigle pošiljke s metcima

Obučeni su za najrizičnije zadatke. I zbog svog su znanja i vještina - i nagrađeni. I Robert je među najboljima. S kolegama nije samo pomagao poplavljenim mjestima.

'Ne postoji - teško mi je, ne mogu ni slične stvari. Postoji zapovijed i to je jedino što se radi', kaže Robert Dorinka, pripadnik Specijalne policije Osijek.

Obilježen je Dan policije

O problemima u svojoj 20-godišnjoj karijeri - javno nerado govori.

'Uvijek postoji bolje - uvijek se može više!', kaže Robert.

Pohvala u razotkrivanju kaznenih djela i u borbi protiv kriminala - s govornice nije nedostajalo.

"Sve što radite opravdajte vlastitim primjerom, građani to od nas očekuju', rekao im je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Struka međutim, smatra da se u njihovu sigurnost i zaštićenost ne ulaže dovoljno.

'Policija je ogledalo države, ako je loše opremljena, ako je loše odjevena, onda je i takva vlada. Teško je stanje, to je sve meni jasno, ali na sigurnosti se ne smije štedjeti', smatra Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.

Nakon prijetnje štrajkom u MUP-u danas isplaćene plaće

Sve su češće izloženi napadima - upozoravaju. Traže više novca za opremu i odore! A na izgled i kvalitetu novih majica, već je bilo pritužbi.

'Od nove opreme bi trebale košulje - koje ne bi smjele biti unisex kao sada, već muške i ženske. Dugo naoružanje, pancirke, ali i ono što mi inzistiramo, a to su taseri, odnosno, elektrošokeri tako da ne bi bile nemile situacije gdje ispada da policajac
Ne zna radit svoj posao', kaže Jagić.

Uz godine staža, ali i dodatke na prekovremeni prosječni policajac ima plaću od oko 5 i pol tisuća kuna.

'Ako mislite da sam ja ministar koji ne bi volio da imaju više onda se grdno varate. Ali moramo uzeti u obzir kolike su mogućnosti RH', kaže ministar Ostojić.

A možda bi upravo to bio dodatan motiv mlađim generacijama plavaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju