Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić zadovoljan

Obilježen je Dan policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić istaknuo je danas na obilježavanju Dana policije, 29. rujna, u parku zagrebačkog Boćarskog doma da su u svim segmentima svi trendovi pozitivni te da policija ima i ulaz u tamnu zonu kriminaliteta, gdje se bilježi povećanje broja kaznenih prijava.

"Posebno želim istaknuti da su u svim segmentima svi trendovi pozitivni. To je važno. To znači, ono što se i strateški tražilo - od pada broja ilegalnih migranata gdje smo 30 posto ispod europskog prosjeka, odnosno bolji nego što je na žalost u Europi situacija s ilegalnim migrantima. Pad broja ubojstava koji je bio prošle godine 41 ubojstvo u odnosu na 101 recimo 2000. godine, a ova je godina još i bolja što se tiče tih rezultata", istaknuo je Ostojić.

Pročitajte i ovo Branko Grčić Ako pobijede na izvorima SDP obećava umirovljenicima: "Rast mirovina stavili smo u fokus, povećat ćemo ih na 750 eura" Slika nije dostupna Tema dana Jeste li zadovoljni radom hrvatske policije?

Prema tome, ustvrdio je, "sve to govori da policija ima i ulaz u tamnu zonu kriminaliteta gdje bilježimo povećanje broja kaznenih prijava" te istaknuo kako sve to gleda kao pozitivne trendove.

"Moram reći da je to za Ministarstvo izuzetno važno, a to je da se ti strateški ciljevi i ostvaruju", dodao je.

Na pitanje novinara ima li mjesta za napredak, Ostojić je istaknuo da nikada nije dovoljno dobro da ne bi moglo biti bolje, a to znači da trendove treba nastaviti i u pitanju sigurnosti prometa na cestama, bez obzira što se bilježi najmanji broj smrtno stradalih u prometu, potrebno je i dalje nastaviti isto.

"Napredak prije svega u suradnji sa zajednicom na preventivi. To je najbolji doprinos borbi protiv kriminaliteta", poručio je.

Ministar Ostojić čestitao je policajkama i policajcima njihov blagdan - Dan Svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije te im zahvalio na kvalitetnim rezultatima koje su imali i u prošloj godini i u prijašnjim godinama. Istaknuo je da prije svega želi odati počast svima onima koji su stradali na poslu i koji su dali i svoj život ili bili ranjeni tijekom obavljanja te zahtjevne i teške dužnosti.

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić je u čestitki policajcima poručio neka i dalje rade kao što su radili i da rezultati neće izostati.

Upitan treba li još tehničke potpore Schengenu, Dominić je istaknuo da uvijek treba tehničke potpore jer moraju zajedno s Ministarstvom financija još neke granične prijelaze doraditi, a neke izgraditi, a sada su u fazi izgradnje dva prihvatna centra - Tovarnik i Trilj, čija izgradnja bi trebala završiti iduće godine u ovo vrijeme, tako da će ispuniti aplikacije prije ulaska u Schengenski prostor.

Upitan o primjedbama sindikata, Dominić je rekao da policija teži da bude što bolje opremljena te da nastoje s financijama koje imaju opremiti policiju na najbolji mogući način.

"Sindikati će uvijek govoriti da treba više, a mi se trudimo i nadam se da ćemo u idućoj godini dobiti više proračunskih sredstava tako da ćemo i opremiti policiju bolje", rekao je Dominić.

U parku Boćarskog doma građani su danas imali priliku vidjeti prezentaciju raznovrsnih aktivnosti rada policije kao i opreme, tehnike, vozila i naoružanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene