Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U osnovnoj školi u Popovači koju je zahvatila epidemija provedena je detaljna dezinfekcija.


Nakon čišćenja i pranja proveli su je djelatnici Zavoda za javno zdravstvo koji se nadaju da se zaraza, kojoj se još ne zna točan uzrok, više neće nekontrolirano širiti.

Vezani članci Barbara Štrbac Nastavak školske godine za većinu učenika počinje na daljinu: Donosimo detaljan pregled stanja po županijama Školske klupe, ilustracija Dio zagrebačkih školaraca počinje s nastavom na daljinu, objavljeni detalji: "Nadamo se i vjerujemo da će to biti samo sljedeći tjedan"

Sutra se učenici vraćaju u klupe, a epidemiolozi će među njima provesti anketu koja će ih, vjeruju, dovesti do uzroka zaraze više od dvjesto učenika i profesora.

Iako je riječ o bolesti koja relativno kratko traje, građani su zabrinuti jer stručnjaci još uvijek tapkaju u mraku kad je riječ o uzroku epidemije. Oni čija djeca i unuci nisu oboljeli, nadaju se da će uspjeti izbjeći zarazu.

Iako je u samo jednom uzorku stolice pronašen norovirus - stručnjaci vjeruju da je upravo on uzrok epidemije koja pokosila četvrtinu učenika, ali i profesora.

Školske klupe učenike čekaju dezinficirane, pa se svi nadaju da do daljnjeg širenja epidemije - neće doći.