Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani podijeljenih mišljenja

Blagoslov ureda i djelatnika MUP-a: "Nema to veze s religijom, već s praznovjerjem"

Blagoslov ureda i djelatnika (Foto:MUP) - 4
Blagoslov ureda i djelatnika (Foto:MUP) - 4 MUP
Aktualno Galerija Blagoslov ureda i djelatnika (Foto: MUP) - 1 Blagoslov ureda i djelatnika (Foto: MUP) - 1 Foto: MUP Blagoslov ureda i djelatnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Blagoslov ureda i djelatnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Blagoslov ureda i djelatnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Blagoslov ureda i djelatnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Blagoslov ureda i djelatnika (Foto:MUP) - 4 Blagoslov ureda i djelatnika (Foto:MUP) - 4 Foto: MUP +0 Blagoslov ureda i djelatnika (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/5 >>
Nakon novih uniformi koje bi hrvatskim policajcima trebale uskoro stići, za onu duhovnu stranu danas se pobrinuo vojni ordinarij Jure Bogdan. Svima koji su željeli, dao je blagoslov u sjedištu MUP-a. Dio javnosti se protivi takvim obredima u javnoj službi.

Svi koji su željeli, u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova mogli su primiti blagoslov vojnog ordinarija. Monsinjor Jure Bogdan pozvao je zaposlenike da savjesno i odgovorno obavljaju dužnosti na dobro svih ljudi.

Za bivšeg veleposlanika pri svetoj Stolici - posjeti svećenika državnim uredima imaju drukčije značenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna snimali stražnjicu djevojke Pokrenut disciplinski postupak protiv troje policajaca zbog snimke s Jaruna: "Ja bih nju provocirao jednom uporabom" Slika nije dostupna "policija krši zakone" Policajac priznao za DNEVNIK.hr da uhvaćene migrante po naredbi šefova vraćaju na granicu

"Rekao bih da se radi o jednom prilagođavanju društvenoj klimi koja nema nikakve veze sa religijom te se više svodi na magijske čine, odnosno na praznovjerje", rekao je Ivica Maštruko, bivši veleposlanik pri Svetoj Stolici.

U MUP-u kažu da je to uobičajena praksa. Osim blagoslova ureda, svake godine svi zainteresirani hodočaste i u Mariju Bistricu.

Građani su podijeljenih mišljenja:

"Trebaju jer su puno grešni", rekao je jedan Zagrepčanin, dok drugi misle da to uopće ne bi smjeli raditi.

Pred dvije godine Biskup Košić blagoslovio je ured bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje. Tri dana nakon blagoslova, ministar je podnio ostavku zbog afere "Baraka"

"To je već postalo smiješno, sasvim je jasno da se radi o čistom konformizmu, o tome da prihvaćaju postupke i mišljenja bez osobnog uvjerenja i bez osobnog stava, zbog čiste političke promocije", rekao je Ivica Maštruko.

Tako vjerojatno ne misli predsjednica Republike, koja je mandat također započela blagoslovom Ureda.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene