Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef SDP-ovog izbornog stožera Slavko Linić izjavio je kako u ovom trenutku više vjeruje rezultatima izlaznih anketa, koje daju prednost SDP-u, nego prvim prijevremenim izbornim rezultatima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo, budući da su izlazne ankete, kaže, rađene na puno većem uzorku nego službeni, ali nepotpuni rezultati DIP-a.


'Prijevremeni rezultati DIP-a pokazuje kako je mali uzorak,
premali da bi ga ozbiljno komentirali', rekao je Linić u SDP-ovom izbornom stožeru, zamoljen za komentar da po DIP-ovim podacima HDZ 'nosi' desetak više mandata od SDP-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Počinje porezna reforma: Što nas čeka 2012.? Slika nije dostupna Nastavlja se istraga protiv Linića

Da bi se prijevremeni službeni rezultati mogli ozbiljnije shvatiti, tvrdi, potreban je uzorak od najmanje 20-ak posto prebrojanih glasačkih listića.

U SDP-u se doznaje da će predsjednik stranke Zoran Milanović komentirati prijevremene izborne rezultate tek kada DIP objavi rezultate koji se temelje na prebrojanih najmanje 20 posto glasačkih listića, negdje poslije 23 sata.

Linić je i dalje uvjeren da će SDP formirati novu vladu, a svoje
uvjerenje temelji na sve boljim rezultatima HNS-a i HSS-a, kao SDP-ovih potencijalnih koalicijskih partnera, u koje spadaju i IDS te nacionalne manjine.

'Te su stranke i manjine sklonije ljevici i veća je šansa da će
koalirati sa SDP-om. Zato smo i uvjereni u pobjedu', rekao je Linić, izvijestivši da je Milanović u stalnom kontaktu s čelnicima tih stranaka.

'Oni su na telefonskoj vezi', rekao je.

I premijerski kandidat SDP-a Ljubo Jurčić kazao je da se prvi DIP-ovi rezultati temelje na premalom uzorku da bi se moglo već sada govoriti o izbornom pobjedniku, koji će, uvjeren je, biti SDP.

'Ništa manje nisam uvjeren da ću biti budući premijer', rekao je Jurčić novinarima, napominjući da je u svakoj izbornoj jedinici oko 350 tisuća birača, a da je DIP do sada obradio tek po 10 tisuća.

'Očekujem isti rezultat kao i ranije, cilj je isti - jedan mandat
više od HDZ-a i u tome ćemo i uspjeti', naglasio je.