Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnici su utvrdili dnevni red od 35 točaka.


Hrvatski sabor jutros je počeo 17. sjednicu koja će, uz stanku za uskrsne blagdane, trajati do konca travnja. Zastupnici su na početku zasjedanja utvrdili dnevni red sjednice, na kojemu je, uz nekoliko danas dopunjenih, ukupno 35 točaka.

Vezani članci Slika nije dostupna Nacrt ustavnih promjena uvršten u dnevni red Sabora Slika nije dostupna Vlada odbacila zahtjev GONG-a za dostavu preslika svih točaka dnevnih redova

Zakon o poticanju prodaje stanova po hitnom postupku

Na dnevnom je redu sjednice, među inima, i prijedlog zakona o poticanju prodaje stanova, koji je Vlada u saborsku proceduru uputila po hitnom postupku. Država bi, po predloženom zakonu, kupnju prvog stana ili prodaju manjeg, a kupnju većeg stana, poticala sa 100 do 300 eura po četvornom metru, ovisno o cijeni stana, na najduži rok otplate zajma od 30 godina i uz maksimalan poček otplate od 20 godina.

Taj bi zakon, očekuje se, zastupnici trebali raspraviti sutra. U tijeku je aktualno prijepodne koje traje oko četiri sata i za vrijeme kojega će zastupnici postavljati pitanja članovima Vlade. U poslijepodnevnom dijelu zasjedanja očekuje se rasprava o nekoliko oporbenih prijedloga, među kojima je i SDP-ov prijedlog zakona o rokovima plaćanja obveza državnih i javnih poduzeća, državnog proračuna i drugih državnih institucija. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju