Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trajanje do konca travnja

U Saboru započela 17. sjednica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici su utvrdili dnevni red od 35 točaka.

Hrvatski sabor jutros je počeo 17. sjednicu koja će, uz stanku za uskrsne blagdane, trajati do konca travnja. Zastupnici su na početku zasjedanja utvrdili dnevni red sjednice, na kojemu je, uz nekoliko danas dopunjenih, ukupno 35 točaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jeziva priča iz Francuske Sina dvije godine ostavila samog u stanu, donosila mu samo hranu: "Redovno je dolazio u školu, uvijek nasmijan i čist" Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Smještaj za strane radnike? Službe na terenu, stanari zgrade u centru Zagreba nestpljivi: "Želimo što prije saznati o čemu se radi"

Zakon o poticanju prodaje stanova po hitnom postupku

Na dnevnom je redu sjednice, među inima, i prijedlog zakona o poticanju prodaje stanova, koji je Vlada u saborsku proceduru uputila po hitnom postupku. Država bi, po predloženom zakonu, kupnju prvog stana ili prodaju manjeg, a kupnju većeg stana, poticala sa 100 do 300 eura po četvornom metru, ovisno o cijeni stana, na najduži rok otplate zajma od 30 godina i uz maksimalan poček otplate od 20 godina.

Taj bi zakon, očekuje se, zastupnici trebali raspraviti sutra. U tijeku je aktualno prijepodne koje traje oko četiri sata i za vrijeme kojega će zastupnici postavljati pitanja članovima Vlade. U poslijepodnevnom dijelu zasjedanja očekuje se rasprava o nekoliko oporbenih prijedloga, među kojima je i SDP-ov prijedlog zakona o rokovima plaćanja obveza državnih i javnih poduzeća, državnog proračuna i drugih državnih institucija. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene