Policija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Muškarac u dobi od 60 godina uhićen je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo spolnog odnosa s djetetom. Navodno je seksualno napastvovao djevojčicu najmanje godinu dana.


Muškarac je trenutno smješten u pritvor, a uslijedit će detaljna istraga i ispitivanje svih članova obitelji. 

Vezani članci Zlostavljanje djeteta, ilustracija (Foto: Getty images) Stravično zlostavljanje: Majka je došla po sina pred školu, ali njega nije bilo... Ono što je otkrila užasnulo ju je Pedofilija, ilustracija (Foto: Getty) Udomio djevojčicu pa ju godinama seksualno zlostavljao: "Tjerao me da ga dodirujem, za nagradu mi poklonio igračku"

Županijski državni odvjetnik predložio je sucu istrage Županijskog suda Dušku Tišmi da se osumnjičenom muškaracu s jednog otoka iz Primorsko-goranske županije odredi istražni zatvor na dvije osnove - opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Detalji zločina koje je osumnjičeni pedofil počinio nije moguće iznositi u javnost zbog dobrobiti i zaštite identiteta zlostavljanog djeteta. Novi List doznaje da su nakon prvih sumnji roditelji djevojčice, uža i šira obitelj alarmirali sve službe kako bi se utvrdila istinitost navoda. Ubrzo su se uključili i policija te Centar za socijalni rad. 

Za sada se istraga vodi u vremenskom periodu unazad godinu dana.