Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zapelo na mostu'

U promet pušteno novih pet kilometara riječke zaobilaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najkompliciranijih prometnica u Hrvatskoj svakako je riječka zaobilaznica. Tko krene tim putem na odmor teško će se snaći od prve. I nema nikakve šanse da ne upadnete u gužvu. Otvoreno je novih pet kilometara zaobilaznice u punom profilu, ali za vozače to još uvijek ne znači baš nikakvo rasterećenje.

Pet kilometara punoga profila zaobilaznice neće previše utjecati na rasterećenje prometa kroz Rijeku. 'Mogu vam reći da je to stvarno usko grlo na cijelom potezu', rekao je vozač Željko Jerbić. Kompletna zaobilaznica trebala je biti otvorena ovih dana, ali izgradnja mosta odgodila je završetak radova. U promet je danas pušteno još pet kilometara riječke zaobilaznice, a u sklopu toga otvoren je i novi čvor koji će služiti za rasterećenje lokalnoga prometa. Nažalost, i ove godine simbol Rijeke biti će nesnosne prometne gužve. S Riječanima i turistima kroz uske gradske ulice guraju se i kamioni.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Reakcija na rezultate Nikola Grmoja održao govor: "Vrijeme Mosta tek dolazi!" Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije

'Nastojali smo i dogovorili se s Autocestom Rijeka - Zagreb i Ministarstvom unutrašnjih poslova da se u sezoni neće obustavljati promet na zaobilaznici vikendom, tako da neće ipak biti onakvih gužvi', rekla je Irena Miličević, pročelnica odjela za komunalni sustav u Gradu Rijeci. Manje od četiri kilometra punoga profila nedostaju da riječka zaobilaznica napokon postane zaobilaznica u pravome smislu riječi. Rok je do kraja godine, pa bi gužve i čekanja u kolonama napokon trebale postati prošlost.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene