Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne očekuju se veći problemi

U Osijeku pripremno stanje zbog poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku se ne očekuju veći problemi s Dravom osim izlijevanja na šetnici na lijevoj obali, izvijestio je osječki Vodni-gospodarski odjel.

Unatoč naglom rastu vodostaja Drave, u Osijeku se ne očekuju bitni problemi, a u suradnji sa Županijskim stožerom zaštite i spašavanja, utvrđene su mjere zaštite određenih mjesta koja mogu biti ugrožena, izvijestili su danas iz osječkoga Vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fascinantni prizori FOTO Panoramski pogled na monstruozni vodeni val Slika nije dostupna Nasipi bi trebali izdržati Izvanredno stanje, ali Hrvatske vode poručuju: Ne događa se ništa posebno!

Zbog opasnosti od poplave, proglašeno je pripremno stanje obrane od poplave na području od Osijeka do ušća Drave u Dunav te za cijeli tok Dunava.

Zamjenik voditelja Centra obrane od poplava Davor Haničar rekao je na konferenciji za novinare kako su se sa stožerom dogovorili da će pojačati nasip te izgraditi još oko kilometar nasipa uz Dravu kod vikend-naselja Karašice, gdje zbog naglog rasta vodostaja Drave prijeti opasnost od poplave.

VIDEO Poplava je i njih donijela na cestu!

Dodao je da je počela zaštita Svetog Đurđa, naselja u blizini Donjeg Miholjca, kako bi se zaštitio dio kuća u njegovu najnižem dijelu te spriječila poplava državne ceste od Osijeka do Donjeg Miholjca.

Najveći vodostaj u Osijeku očekuje se 20. rujna navečer, rekao je Haničar, dodajući da se očekuje znatno niži vodostaj od prošlogodišnjih 514 centimetara, a procjenjuje se na 420 do 430 centimetara.

U Osijeku se, rekao je, ne očekuju bitni problemi, osim izlijevanja Drave na šetnicu na lijevoj obali, kod vodostaja od 370 centimetara.

Istaknuo je kako Dunavom također dolazi vodeni val, koji nije tako visok kao onaj na Dravi pa ga ne treba uspoređivati s prošlogodišnjim, kada je glavnina vode dolazila Dunavom. Glavnina vode sada dolazi Dravom, rekao je Haničar. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene