Još jedan aktvan i buran vikend je iza HGSS-a u Makarskoj.

Galerija HGSS Makarska u akciji - 8 HGSS Makarska u akciji - 2 HGSS Makarska u akciji - 5 +5 HGSS Makarska u akciji - 9

Na vrata dežurne ekipe u HGSS-ovoj kući na Biokovu pokucala je oko 21:30 u petak skupina stranih državljana koji su u naručju nosili djevojčicu.

Malena je bila u polusvjesnom stanju zbog udarca konja u desnu stranu prsnog koša te već malo pothlađena.

Ilustracija Jedna doza može spasiti čak tri života, a jedini izvor toga lijeka je čovjek: ''Darivatelji krvi vraćaju vjeru u ljude''
Pružanje prve pomoći VIDEO Netko se u vašoj blizini opekao, krvari ili se guši? Ovako mu možete spasiti život

HGSS-ovci su je utoplili, stabilizirali i odmah pozvana HMS iz Makarske koja je do kuće stigla u pratnji HGSS-ova vozila u 22:20, izvijestili su iz HGSS-a.

Park prirode Biokovo u to je vrijeme već više od sat vremena bio zatvoren pa je nejasno što su turisti s trogodišnjim djetetom, Poljaci - kako doznaje Makarska Danas, u to doba radili u planini.

''Rekli su nam da je dijete udario konj. Zvali smo hitnu, oni su došli do nas i utvrđeno je da dijete ima blagi potres mozga te modricu na području prsa. Kada su nam ga donijeli, izgledalo je loše i zaista nije bio lijep prizor vidjeti dijete na rukama. Ono što je važno i na što uvijek upozoravamo jest da se ne treba pribiližavati životinjama. To su divlji konji i te su obavijesti postavljene u parku, ali nažalost ne shvate ih svi ozbiljno. Srećom je sve dobro završilo, kazao nam Ante Kukavica, pročelnik HGSS-a Makarska.Djevojčica je dobro i oporavlja se, istaknuli su iz HGSS-a te dodali da otkako je HGSS stanica Makarska završila projekt kuće na Biokovu, gotovo svaka smjena je imala neku vrstu intervencije što je pokazatelj da je izgradnja kuće HGSS-a na Biokovu projekat koji daje izvrsne rezultate kako u prevenciji tako i u spašavanju. 

HGSS - 8 HGSS ima veliku novost vezanu uz Biokovo: ''Ovime postižemo ogromnu sigurnost''
Nikola Želimorski Pokradeni HGSS-ovac objasnio zašto je važno da mu se oprema vrati u cijelosti. Ima i poruku za lopova

Makarski HGSS-ovci, koji su dan ranije osiguravali Triathlon utrku BlueRedGreen X i nisu imali intervencija, u nedjelju su imali novu akciju.

Na dežurni telefon HGSS stanice Makarska u 12:10 u nedjelju stigla je dojava o stranom državljaninu koji je, spuštajući se prema Modrom jezeru u Imotskom, ozlijedio koljeno i gležanj.

Ilustracija I one traže svoje mjesto pod suncem, a češće su im žrtve - muškarci: Što učiniti ako vas ugrize zmija?
Ilustracija - 5 Kupanje mnoge veseli, ali opreza nikad dosta: Roditelji pogotovo trebaju pripaziti na jednu stvar

Odmah po dojavi na teren je izašlo 11 spašavatelja koji su stigli do unesrećenog u 12:45 sati i utvrdili iščašenje gležnja te mogući lom. Nakon imobilizacije ozlijeda transportiran je prema izlazu iz Modrog jezera u čemu su im pomogla i dva policajca te je u 13:25 predan HMS-u Imotski.

U isto vrijeme dva člana HGSS stanice Makarska, koji sudjeluju u dežurstvu letača spašavatelja u Helikopterskoj bazi u Divuljama, krenuli su u potragu, koja je trajala od subote, na otok Krk, a u kojoj se tragalo za ocem i maloljetnim djetetom. Oni su, srećom, locirani i spašeni.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju