Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U mjestu zvanom Stari Popovići nikoga nema već četrdeset godina. Sve izgleda idilično kao u bajci, a mještani koji danas žive na drugoj lokaciji, od svoje djedovine žele napraviti biznis. Ni manje ni više, nego dovesti filmsku industriju i to holivudsku.


U njihovom starom selu tek tragovi života. Popovići su poznati filmofili, amaterski glumci, rijetke finoće pokreta i dubokih glasova. Nakon potresa nude napušteno mjesto kao odjeljak Hollywooda za posebne flmske žanrove. 'Ja bi najviše volio kada bi se ovdje snimali horor filmovi', kaže Dalibor Popović-Daćo.

Vezani članci Selo Korona u Istri - 2 U Hrvatskoj se dva sela zovu Korona, zbog novonastale popularnosti ostali su i bez znaka: "Valjda sad stoji u nekoj konobi" Rad na selu - 1 Na selu nema plandovanja: "Nemam Novu godinu, nemam ništa, moraš ujutro ustati i to je to"

Sablasno selo bilo bi Hitckokova prilika života. Za ljubitelje nekih drugih žanrova vrata Popovića također su otvorena. 'Čuo sam da je dobar onaj Spielberg. Neka dođe i neka vidi', dodaje Mirko Popović-Šaco.

Mlađi o filmu znaju više, ali i to je išlo s koljena na koljeno. Popovići su se nakon napuštanja starog sela naselili tek petsto metara niže. Gluma, turizam, Hollywood i kazalište san je svakoga od njih.

I zaista su jedinstveni ti stari Popovići. Mjesto lijepo, narod pristupačan i kreativan. Očekuje se tek Spielberg, Bill Gates ili netko treći.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju