Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ljetnome upisnom roku od 56.086 mjesta u prvim razredima srednjih škola popunjeno je njih 49.130, izvijestilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.


Za jesenski upisni rok, koji počinje 24. kolovoza, ostalo je slobodno 7,419 mjesta. Najveće zanimanje budući su srednjoškolci iskazali za četverogodišnje strukovne programe, u koje se upisao čak 21.091 učenik. Interes za upis u gimnazije i trogodišnje strukovne škole bio je na prošlogodišnjoj razini, gimnazije je upisalo 13.235 učenika, a trogodišnje srednje škole njih 12.827.

Vezani članci Ulaz u školu, ilustracija Istarski stožer odlučio: Od 22. veljače i srednjoškolci na nastavi u razredima Boris Jokić - 4 Boris Jokić o nacionalnim ispitima i ''izgubljenoj generaciji'': "Većina učenika je dobro, no pokazuju neke poteškoće''

>> Ni petice nisu uvijek dovoljne

Kandidatima koji će svoje mjesto u srednjoškolskim klupama ponovno potražiti na jesenskome upisnom roku najviše slobodnih mjesta - 3,842 ostalo je u trogodišnjim strukovnim školama. Zainteresiranima za četverogodišnje strukovne programe na raspolaganju je još 1,819 mjesta, a za gimnazijalce je ostalo 789 mjesta.