Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upisi u srednje škole

Ni petice nisu uvijek dovoljne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je ili previše odlikaša ili premalo škola po njihovu ukusu - kako inače objasniti fenomen da su tijekom prijava za upis u srednje škole i oni s prosjekom pet nula ostajali ispred vrata, uglavnom gimnazija.

I nije to jedini zabrinjavajući podatak. Srednje će škole ove godine pogoditi i pad broja učenika. Pretpostavlja se da će biti upisano čak 123 razreda manje. Ni čiste petice nisu uvijek dovoljne. U zagrebačkoj XV. gimnaziji na čekanju je stotinjak učenika, svi odlikaši, rijetki imaju jednu četvorku. Za sve njih u popularnom MIOC-u nema mjesta. U strukovnim školama takvih problema nemaju. Za zagrebačku Prehrambeno-tehnološku školu zanimanje je općenito veće nego lani, ali za mesare ni ove godine nema otimanja.

Pročitajte i ovo Srna Bijuk - 1 Nema nastave Birališta u školama spremna: Za njih je srijeda nova nedjelja pa nema fizike, hrvatskog, povijesti... Ilustracija Roditelji, provjerite Utorak je malo drukčiji dan za neke školarce: Zbog izbora Ministarstvo poslalo upute ravnateljima škola

Opet pritisak na gimnazije

I ove godine najveći je pritisak na gimnazije. Zanimanje za strukovne škole sve više ovisi o potrebama tržišta, ali samo ako je struka isplativa. Mnogi vjeruju da im dobar posao i status može osigurati gimnazije. Ali ne mogu vjerovati da im petice za upis nisu dovoljne.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene