Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlila se i Kupa...

Pukotine duboke pola metra: Potres potpuno uništio cestu kod Lekenika, ali to nije najveći problem stanovnika

Cesta nadomak Letovanića kod Lekenika potpuno je uništena u potresu. Stanovnici Letovanića od danas imaju i još jedan problem – riječni pijesak koji je počeo izlaziti iz bunara.

Da opasnost od odrona nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji postoji, pokazuje velika pukotina koja je nastala na cesti nadomak Letovanića, nedaleko od Lekenika.

Na licu mjesta bio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, koji je izmjerio da je pukotina u cesti duboka oko 50 centimetara.

''Čelnici županijskih cesta iz Siska kažu da su brojne lokalne i općinske ceste izvan funkcije, a tri županijske ceste potpuno su zatvorene. Ovdje kod Letovanića nekada je bila cesta. Ona je potpuno uništena. Dodatan problem stanovnicima u Letovaniću stvara i činjenica da se Kupa izlila iz korita'', izvijestio je Mikić.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje OSJETILO SE I U ZAGREBU Opet se treslo kod Petrinje - 4,2 prema Richteru! I noćas na istom području prilično jak potres: "Bože, sačuvaj nas"

Danas se u Letovaniću pojavio i još jedan, apsurdan problem. Kako je javio Domagoj Mikić, iz bunara je počeo izlaziti žuti riječni pijesak. Stanovnici dvoje je li voda uopće za piće. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije jučer su poručili da je vodu prije uporabe potrebno prokuhati.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene