Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojni zrakoplov C130 srušio se tijekom pokusnog leta u blizini aerodroma u Pisi, u Toscani, pri čemu je poginulo pet osoba, priopćilo je talijansko zrakoplovstvo.


Zrakoplov s peteročlanom posadom srušio se u 14.10 sati po srednjoeuropskome vremenu, odmah nakon polijetanja, po istom izvoru. Letjelica se nakon pada zapalila, a njezini dijelovi su se razletjeli 150 m uokolo. Zbog nesreće je zatvorena putnička zračna luka koja je u blizini vojnog aerodroma.

Vezani članci Slika nije dostupna Nogometaša zamijenila nabildanim herojem! Slika nije dostupna Velika Britanija na udaru MEGA OLUJE: Izdano 340 upozorenja na poplave!

Očevidci su vidjeli da je zrakoplov nakon polijetanja počeo gubiti brzinu i odmah zatim se srušio, okrećući se oko svoje osi.

Talijanska vojska platila je zadnjih godina visoku cijenu u više zrakoplovnih nesreća, od kojih se najteža dogodila prije 13 mjeseci u Francuskoj, kada je u padu vojnog helikoptera poginulo osam osoba. Još dva talijanska vojna helikoptera doživjela su nesreću u lipnju, odnosno srpnju 2008., pri čemu su dvije osobe izgubile život. (Hina)