Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraga protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, koje se sumnjiči za ubojstva srpskih civila u Osijeku 1991., danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljena saslušanjem Mladena Filipovića koji je kao istražni sudac u Osijeku 1991. obavljao očevid ubojstva srpskog civila Čedomira Vučkovića, čije je ubojstvo, po tvrdnjama tužiteljstva, naredio Glavaš.


Potvrdio je to danas glasnogovornik suda Krešimir Devčić koji, zbog tajnosti postupka, nije mogao govoriti o detaljima i okolnostima na koje je Filipović oko sat vremena davao iskaz pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem.

Vezani članci Slika nije dostupna Glavaš došao na ročište Slika nije dostupna Otac Krunoslava Fehira odbio svjedočiti

Glavaša tužiteljstvo tereti da je osobno naredio zlostavljanje i
ubojstvo srpskih civila Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića te mučenje troje srpskih civila.

Mediji su pisali da je Krunoslav Fehir, drugoosumnjičeni za ratni zločin nad Srbima u Osijeku, tužiteljstvu navodno izjavio da su pripadnici tzv. Glavaševe osječke bojne početkom rujna 1991. cijeli dan mučili Vučkovića i Petrovića, te da je jedan od njih ubijen pri pokušaju bijega, a drugi po izravnoj Glavaševoj naredbi.

Pred istražnim sucem danas je trebala biti saslušana i Nevenka Mesić, no ona se nije odazvala sudskom pozivu. Nije poznato na koje je okolnosti trebala svjedočiti.

Istražni postupak nastavlja se sutra za kada je najavljeno saslušanje dvoje svjedoka.