Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura i kiša

VIDEO U intervencijama na moru za vikend spašeno deset ljudi: ''Teško je disao i bio je sav zamotan''

Aktualno Galerija Spašavanje na moru - 1 Spašavanje na moru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Spašavanje na moru - 2 Spašavanje na moru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Brod lučke kapetanije - 1 Brod lučke kapetanije - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Brod lučke kapetanije - 2 Galerija 1/4 >>
Val hladnoće zahvatio je cijelu Hrvatsku. Bura i kiša izazvali su niz intervencija spašavanja na moru. Spašeno je deset osoba. A o težini situacije na uzburkanom moru svjedoče iskusni hrvatski kapetani.

Noć, bura, pučina i problemi s motorom. Sedam poljskih nautičara na jedrilici katamaranu dobro se isprepadalo od najgoreg, prevrtanja i utapanja, kada su im u pomoć stigli iskusni pomorci šibenske Lučke kapetanije. Našli su ih kod Kornata, blizu otoka Piškera i uzeli u tegalj.

''Zaista su teški uvjeti dolje, dimilo je, bura, teško je bilo prići. Posada je bila u šoku, nisu bili u stanju ni davati izjave pa smo ih pustili da prenoće'', pojasnio je Saša Jurat, kapetan Lučke kapetanije Šibenik za Dnevnik Nove TV.

I kod Zadra drama. Nasukala se jedrilica s dvije osobe kod otoka Vrtlac. Zbog valova koji su razbijali brod o hridi bilo im je teško prići. Osim broda lučke kapetanije, zbog plićine priskočio je i najbliži ribarski brod Cordis, izvijestila je reporterka Sofija Preljvukić.

Bilo je i drugih situacija, a splitska Lučka kapetanija je usred nevremena dobila poziv za spašavanje njemačkog turista s kruzera.

Kruzer je putovao iz pravca Grčke prema Italiji. U trenutku kada je pacijentu pozlilo pozvali su splitsku medicinsku pomoć. Čekali su na pučini blizu otoka Brača. Splitska Lučka kapetanija isplovila je s timom medicinske pomoći.

"Teško je disao. Bio je sav zamotan", rekao je Petar Poklepović, kapetan broda Pojišan Lučke kapetanije Split.

''Povraćao je putem. Odveli smo ga do bolnice u Splitu na pulmologiju'', rekao je Andrija Jukić, liječnik Hitne medicinske pomoći Split. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvije akcije u isto vrijeme HGSS-ovci spasili dvoje planinara na Dinari: Onima koji tek kreću u osvajanje našeg najvišeg vrha uputili upozorenje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brza reakcija VIDEO Spasili nesretnog klokana koji se smrzavao u jezeru: U naručju ga odveli na sigurno

Nautičare su nakon kratkih rukava i ljetne atmosfere, u par dana zaskočile bura i kiša pa će lučke ekipe morati biti u pripravnosti.

 

Više o spašavanju na moru pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene