Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova studija

Šokantan podatak na listi najuspješnijih gradova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razvojni forum Zagreb napravio je ljestvicu najuspješnijih hrvatskih gradova od 2004. do 2007.

Vodnjan, Rovinj, Dubrovnik i Zadar najuspješniji su hrvatski gradovi u razdoblju od 2004. do 2007., prema ekonomskoj učinkovitosti njihovih gospodarstava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna energetska kriza Blagdani i ukrašavanje gradova: Tko štedi, tko radi po starom, a tko povećava broj lampica? Ilustracija - 2 KVALITETA ŽIVOTA Iseljavanje, zdravlje, bolji život i potraga za srećom: Kakve veze drveće ima s tim?

Vodnjan je tako najuspješniji grad u skupini gradova do osam tisuća stanovnika dok među gradovima s više od 45 tisuća stanovnika prednjači Zadar, koji je pretekao Zagreb, Karlovac, Rijeku i Varaždin.

>> Naj grad: U Zurichu se najviše ima i skupo se živi

Najuspješniji su općenito gradovi Zapadne Hrvatske dok su najmanju ekonomsku učinkovitost ostvarili slavonski gradovi. Radi se o znanstveno-istraživačkom projektu Razvojnog foruma Zagreba, kojim je obuhvaćeno 127 gradova i pet regija Hrvatske.

Na projektu je radio Razvojni forum Zagreb, a osobito ih je šokirao jedan podatak. 'Hrvatska je tek u prvoj polovici 2004. godine dostigla razinu razvijenosti devedesete godine. Gotovo je petnaest godina trebalo da se vrati na razinu 1990. godine', istaknuo je prof. dr. Mato Crkvenac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene