Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razvojni forum Zagreb napravio je ljestvicu najuspješnijih hrvatskih gradova od 2004. do 2007.


Vodnjan, Rovinj, Dubrovnik i Zadar najuspješniji su hrvatski gradovi u razdoblju od 2004. do 2007., prema ekonomskoj učinkovitosti njihovih gospodarstava.

Vezani članci Selo Krndija (Foto: Dnevnik.hr) U nekim selima po dvoje ili troje ljudi: Pogledajte koliko stanovništva ima vaš grad ili općina Badnjak u Hrvata - 4 Pogledajte kako se u hrvatskim gradovima provodilo na Badnjak: "Mi smo i dicu s ovim zarazili"

Vodnjan je tako najuspješniji grad u skupini gradova do osam tisuća stanovnika dok među gradovima s više od 45 tisuća stanovnika prednjači Zadar, koji je pretekao Zagreb, Karlovac, Rijeku i Varaždin.

>> Naj grad: U Zurichu se najviše ima i skupo se živi

Najuspješniji su općenito gradovi Zapadne Hrvatske dok su najmanju ekonomsku učinkovitost ostvarili slavonski gradovi. Radi se o znanstveno-istraživačkom projektu Razvojnog foruma Zagreba, kojim je obuhvaćeno 127 gradova i pet regija Hrvatske.

Na projektu je radio Razvojni forum Zagreb, a osobito ih je šokirao jedan podatak. 'Hrvatska je tek u prvoj polovici 2004. godine dostigla razinu razvijenosti devedesete godine. Gotovo je petnaest godina trebalo da se vrati na razinu 1990. godine', istaknuo je prof. dr. Mato Crkvenac.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju