Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb ni na popisu

Naj grad: U Zurichu se najviše ima i skupo se živi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razmišljate li o preseljenju u neku od europskih ili svjetskih metropola, znajte da je život najskuplji u Norveškoj, a najjeftiniji u Indiji. Istraživanje švicarske banke UBS pokazalo je i u kojem biste gradu za svoj rad primili najveću plaću.

Među 73 grada, život je čini se najskuplji u norveškoj prijestolnici Oslo. Pokazuje to studija švicarske banke UBS. Na drugom i trećem mjestu nalaze se švicarski gradovi Zurich i Geneva. Slijedi ih daleki Japan, odnosno Tokio i danski Kopenhagen. Život je najjeftiniji u indijskom Mumbaiju.

Pročitajte i ovo Turkmenistan Za 73.000 stanovnika Dragi naš vođo, napravit ćemo grad tebi u čast: Potrošit će 5 milijardi dolara na megalomanski projekt nazvan po moćniku Credit Suisse Sada je službeno Slamka spasa: Najveća švicarska banka kupuje i spašava Credit Suisse!

>> Žalosno: Vukovar najskuplji grad za život

Na popisu najvećih plaća gotovo ista imena. Najdebljim novčanikom mogu se pohvaliti stanovnici Zuricha. Oni uz to imaju i najveću kupovnu moć. Slijede ih Kopenhagen, Ženeva i Oslo. Visoko peto mjesto pripada američkom New Yorku, a najmanje opet zarađuju stanovnici Mumbaija.

Kupovnom moći nakon nedostižnog Zuricha mogu se pohvaliti stanovnici Sydneyja, Miamija i Los Angelesa. Slijedi ih Luxemburg, na posljednjem mjestu nalazi se Jakarta u Indoneziji. Zagreba na popisu nema, a od nama bliskih gradova na 38. mjestu našla se susjedna Ljubljana. Istraživanje UBS-a pokazalo je da su razlike u troškovima života u istočnoeuropskim i zapadnoeuropskim gradovima sve manje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene