U hladnjači našli 41 migranta (Foto: AFP)
U hladnjači našli 41 migranta (Foto: AFP) Foto: Afp

Policija je u rutinskoj kontroli zaustavila kamion i u hladnjači pronašla 41 čovjeka. Sistem za hlađenje se bio pokvario. Uhićen je vozač.


Policija u sjevernoj Grčkoj jučer je u kamionu hladnjači pronašla čak 41 migranta, piše The Guardian. Svi su bili pothlađeni, ali živi. Većina su muškarci, a sedmorica su završila u bolnici, uglavnom zbog problema s disanjem. Pretpostavlja se da je većina migranata iz Afganistana.

Vezani članci Migranti, ilustracija I Ustavni sud odbio tužbu obitelji poginule šestogodišnje migrantice koja tvrdi da je policija zloupotrebljavala svoj položaj Grčka prebacuje 700 migranata s Lezbosa - 1 Grčka prebacuje 2500 migranata s Lezbosa u kontinentalni dio zemlje, prvih 700 već je spremno za put

Hladnjača nije bila uključena, jer se sistem pokvario, a migrante je policija otkrila slučajno tijekom rutinske kontrole između između gradova Xanthi i Komotini.

Policija je uhitila vozača (40) iz Gruzije, a vjeruju da je kamion u Grčku ušao iz Turske.

Podsjetimo, prošlog mjeseca u Essexu nedaleko od Londona u kamionu hladnjači pronađena su tijela 39 ljudi. Još nisu svi identificirani, a vjeruje se da su većinom Vijetnamci.