Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović čestitao dan žena

'U Europi više akademski obrazovanih žena nego muškaraca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je svim ženama u Hrvatskoj čestitao Međunarodni dan žena, istaknuvši da će njegova stranka nastaviti provoditi najviše međunarodne standarde u rodnoj politici.

Milanović je na konferenciji za novinare rekao da je SDP uvijek isticao značaj rodno osviještene politike, da se držao 'pravila ponašanja' koja jamče visoku zastupljenost žena u politici i društvu. Napomenuo je kako podaci govore da je u Europi više akademski obrazovanih žena nego muškaraca, naglasivši da je riječ o ogromnom resursu znanja i pameti koji treba iskoristiti, posebno na tržištu rada.

Pročitajte i ovo Spomenik u Brezovici neradni dan Državni je praznik: Znate li što se danas obilježava? Vox populi - Dan antifašističke borbe produženi vikend VIDEO Pitali smo građane što slavimo u četvrtak, neki će vas odgovori nasmijati: ''Srce Isusovo, nije?''

'Treba se zapitati što bi sve bilo moguće kada bi taj ogromni potencijal bio uključen na tržištu rada', kazao je Milanović. Predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Mirjana Ferić-Vac kazala je da SDP-ovke danas obilježavaju, a ne slave 8. ožujka kao Dan žena, jer žele ukazati na brojne probleme s kojima se suočavaju žene, posebno pri zapošljavanju. 'Brine nas da se zakonodavstvo koje imamo, koje je u skladu s europskim i svjetskim normama, kod nas ne primjenjuje', upozorila je.

Ferić-Vac je naglasila kako Hrvatskoj treba više hrabrosti i snage obračunati se sa 'sivom zonom nasilja nad ženama', i to ne samo pooštravanjem kazni za nasilnike, već i sustavnim obrazovnim programima i prevencijom. 'Treba nam odgoj za demokraciju', poručila je, istaknuvši da žene SDP-a 'nikada neće odustati' od pretvaranja hrvatskog društva u paritetno, ono u kojemu žene imaju jednaka upravljačka prava kao i muškarci. Po završetku konferencije za novinare, Milanović je novinarke darivao ružama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene