Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je svim ženama u Hrvatskoj čestitao Međunarodni dan žena, istaknuvši da će njegova stranka nastaviti provoditi najviše međunarodne standarde u rodnoj politici.


Milanović je na konferenciji za novinare rekao da je SDP uvijek isticao značaj rodno osviještene politike, da se držao 'pravila ponašanja' koja jamče visoku zastupljenost žena u politici i društvu. Napomenuo je kako podaci govore da je u Europi više akademski obrazovanih žena nego muškaraca, naglasivši da je riječ o ogromnom resursu znanja i pameti koji treba iskoristiti, posebno na tržištu rada.

Vezani članci Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske Milanović: ''Svoji smo, znamo što želimo i kako to postići, a Hrvatska vojska je jedna od važnijih poluga društva'' Zoran Milanović Milanović oštro uzvratio Plenkoviću: "On i Njonjo ogadili su javni diskurs kao nitko prije u Hrvatskoj. Životinjska farma je jednostavna alegorija"

'Treba se zapitati što bi sve bilo moguće kada bi taj ogromni potencijal bio uključen na tržištu rada', kazao je Milanović. Predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Mirjana Ferić-Vac kazala je da SDP-ovke danas obilježavaju, a ne slave 8. ožujka kao Dan žena, jer žele ukazati na brojne probleme s kojima se suočavaju žene, posebno pri zapošljavanju. 'Brine nas da se zakonodavstvo koje imamo, koje je u skladu s europskim i svjetskim normama, kod nas ne primjenjuje', upozorila je.

Ferić-Vac je naglasila kako Hrvatskoj treba više hrabrosti i snage obračunati se sa 'sivom zonom nasilja nad ženama', i to ne samo pooštravanjem kazni za nasilnike, već i sustavnim obrazovnim programima i prevencijom. 'Treba nam odgoj za demokraciju', poručila je, istaknuvši da žene SDP-a 'nikada neće odustati' od pretvaranja hrvatskog društva u paritetno, ono u kojemu žene imaju jednaka upravljačka prava kao i muškarci. Po završetku konferencije za novinare, Milanović je novinarke darivao ružama. (Hina)