Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Dubrovniku Francuzi, Britanci i Amerikanci; podbacili Talijani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je još uvijek prerano za zbrajanje turističkih rezultata, na dubrovačkom području već se sada sa sigurnošću može reći da je izostao tradicionalni dolazak talijanskih turista. Gdje su i zašto nestali Talijani provjerila je naša dubrovačka ekipa.

Brodovi iz Italije u Dubrovnik dolaze poluprazni, a među rijekama turista rijetkost je sresti nekoga iz Italije. Mada je kolovoz tradicionalno u Dubrovniku talijanski mjesec, u turističkim agencijama bilježe samo crne brojke. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

'Mi definitivno bilježimo smanjeni broj dolazaka s talijanskog tržišta, a razlozi su, smatramo, visoke cijene, kao i otkrivanje drugih njima povoljnijih destinacija', rekla je Nikolina Misir.

I dok neki otkrivaju nove destinacije, mi smo pokušali otkriti je li onim Talijanima koji su ipak stigli Dubrovnik stvarno preskup. I, čini se da jest. 

S manje Talijana za oko dva posto manji je i turistički promet. No, u Dubrovniku, čini se, to nikoga ne zabrinjava. Zarada od turizma bit će kao i prošle godine, jer Dubrovnik ove sezone posjećuju gosti nešto dubljeg džepa. 

Francuzi, Britanci i Amerikanci najbrojniji su dubrovački gosti. Turistička elita za elitni Grad. A i najveću će zaradu, očito, ostvariti elitni hoteli. No, za Grad gdje gotovo svi žive isključivo od turizma to i nije najbolja vijest.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene