Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo ruho metropole

U Branimirovoj niču novi grafiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zid u Branimirovoj ulici u Zagrebu, poznat po grafitima, nakon deset godina dobiva novo ruho. Autori, čiji će crteži ukrašavati grad sljedećih nekoliko godina, odabrani su na natječaju.

Dugački zid uz željezničku prugu prvi put je oslikan grafitima za Univerzijadu 1987. godine, a nove grafite je dobio još prije desetak godina.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 7 Prozvana tri političara FOTO U Splitu osvanuli uvredljivi grafiti o Milanoviću i Puljku, brzo su uklonjeni Slika nije dostupna Mozgalica dana Mnogi se satima mučili da uoče što je na slici, radi li vaš mozak brže?

Ovih dana, od 10. do 14. Svibnja, doživljava svoju treću mladost. Na inicijativu Muzeja ulične umjetnosti koji je pokrenula udruga Centralna jedinica u tijeku je oslikavanje zida, a to čine pobjednici natječaja, 64 umjetnika i grafitera, koje je među više od 100 prijavljenih odabrao šaroliki žiri.

A kako to izgleda na licu mjesta, 'drugog dana radova', pogledajte kroz niz fotografija objavljenih na blogu Nepoznati Zagreb.

>> 'Street art' na zidu u Branimirovoj
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene