Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

D.B. star 45 godina 17. srpnja doživio je tešku prometnu nesreću u kojoj je slomio zdjelicu, iščašio natkoljenične kosti lijeve noge i slomio četiri rebra i završio u bolnici. No, nakon operacije sve je krenulo nizbrdo.


Anonimno pismo stiglo je na adresu Večernjeg lista, a u njemu se detaljno objašnjava kako su D.B.-a upropastili liječnici KBC-a Rijeka. U pismu stoji kako liječnici nisu primijetili nakon operacije da je slomljeno rebro probilo plućno krilo te je pacijent dobio temperaturu. U pismu se navodi da je tek nakon snimanja u plućima muškarca pronađeno pet centimetara gnoja i krvi zbog čega je nesretniku ugrađena pumpa kojom je gnoj otjecao iz pluća.

Pacijent dobio sepsu

Vezani članci Vatrogasna postrojba Zagreb objavila snimku VIDEO Nakon tragedije u Novom Marofu vatrogasci objavili snimku koja prikazuje zašto ne treba paliti vatru kraj medicinskog kisika Sanitetski prijevoz Pacijent im ispao, udario glavom u beton i preminuo: Medicinska sestra i vozač sami dali otkaz

No, unatoč operaciji bakteije iz gnoja otišle su u kriv i izazvale sepsu, stoji u pismu kojeg je objavio Večernji list,. Dalje se objašnjava kako su zbog sepse zatajila oba bubrega pacijenta, a zbog gangrene liječnici su D.B.-u amputirali sve nožne prste i obje pete. Autor pisma objašnjava kako je pacijent zbog izuzetno teškog stanja bio uveden u izazvanu komu, no nije dobio dodatnu njegu kakva je normalna za tako teške pacijente. U pismu stoji kako su se pacijentu zbog nepomičnih kapaka na oba oka pojavili čirevi nakon čega mu je lijevo oko izvađeno, a na desno je ostao potpuno slijep. Autor pisma spominje kako pacijent nije bio okretan zbog čega je na zatiljku, leđima i slabinama zadobio otvorene rane.

Večernji list piše kako se oglasio i KBC Rijeka koji tvrde da je pacijentovo stanje posljedica sepse koju je dobio, a ne liječničkog nemara. Dr. Alen Šustić tvrdi da je sve što je bilo moguće napraviti učinjeno te da nije bilo nikakve pogreške. Naprotiv, pacijenta se uspjelo spasiti. O tome je li i na kojem odjelu učinjena liječnička pogreška zadnju riječ će dati Ministarstvo zdravstva čija će inspekcija hitno zatražiti očitovanje svih djelatnika KBC-a koji su se skrbili za nesretnog D.B., navodi Večernji list.