Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati i novac

U bankama držimo više od trećine proračuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati u bankama drže gotovo 22 milijarde eura, što je za trećinu više od ukupnog državnog proračuna za ovu godinu.

Mališani iz grupe Smokvice obilježili su dan štednje crtanjem svojih kasica prasica. Svi dobro znaju što je to štednja i vole kune spremati u kasice. 'Za igračke i hranu. Prije nisam, ali sad sam počela štedjeti', kaže šestogodišnja Karla.

Pročitajte i ovo Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Cijene benzina Usporedili smo cijene goriva u Hrvatskoj s onima u inozemstvu: Evo gdje se u susjedstvu isplati točiti gorivo Slika nije dostupna BEZ OBZIRA NA VISINU PRIMANJA Stručnjakinja za osobne financije objasnila kako svatko od nas može uštedjeti

Petogodišnji Andro pohvalio se kako je u štednji tako dobar da pomaže mami. 'Mama u dućan ide svaki dan dok mene ide voditi u vrtić, onda joj dam novce iz svoje kasice', kaže Andro.

>> I škole u stisci s novcem: Štedi se na spužvama i kredama!

Veliki još moraju učiti o štednji. Ipak, sedamdeset posto građana štedi i to u prosjeku 433 kune na mjesec. 'Uvijek nam nešto treba, pa dobro dođe ako ima nešto zaliha', kaže Dubravka. 'Trudim se koliko je moguće, u skladu s mogućnostima', kaže Vibor. Upravo su to razlozi i za većinu građana.

'Kao primarni razlog štednje građani navode stvaranje adekvatnog financijskog zaleđa u slučaju izvanrednih situacija. Nakon toga, argument je zaliha za stare dane, odnosno potrebe neke veće ili manje kupnje ili primjerice renoviranje stana ili kuće', kaže Dario Gabrić, glasnogovornik Erste banke.

Najveći broj građana odlučuje se na klasičnu štednju, a ne treba zaboraviti i čarapu koja je mnogima još uvijek najmilija metoda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene