Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radio do samog kraja

U 86. godini preminuo Pero Zlatar, legenda hrvatskog novinarstva i dugogodišnji suradnik Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pero Zlatar bio je urednik nekoliko izdanja zagrebačke kuće Vjesnik koja i danas imaju kultni status, Plavi Vjesnik, Studio i Arena, a radio je do samog kraja kao dopisnik Hanza Medije iz Beograda.

Novinar Pero Zlatar umro je u 86. godini od zatajenja srca. "Radio je do kraja jer i sam je govorio da novinarstvo nema dobne granice ni rok trajanja", javlja Jutarnji.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Zdravko Strižić nakon kratke i teške bolesti Preminuo novinar Zdravko Strižić

Pero Zlatar bio je urednik nekoliko izdanja zagrebačke kuće Vjesnik koja i danas imaju kultni status, Plavi Vjesnik, Studio i Arena.

Bio je i dugogodišnji suradnik Nove TV, izviještavajući iz Beograda gdje se preselio prije 39 godina. 

"Pero Zlatar rodio se u Skopju 26. listopada 1934. godine. Novinarstvom se počeo baviti s 15 godina, a svojim idejama i radom u novinarstvu relaksirao je još tamo krajem 50 i početkom 60-ih godina krute režimske odrednice, pokazujući da se uvijek može naći prostor za izražavanje, slobodu i prpošnost.

Rušio je ustaljene tabue, oplemenjivao sustav, živcirao konzervativce i donosio nešto novo. Bio je pionir opuštenog novinarstva, koji je s Plavim Vjesnikom kao revolucionarnim uratkom doprinio liberalnijem socijalizmu s ljudskim likom, dokazujući da uvijek ima prostora i mogućnosti te da ne prihvaća 'ne možemo', 'ne daju nam', 'pusti'", oprostila se redakcija Jutarnjeg od Zlatara koji je radio do kraja i bio dopisnik za Hanza Medije iz Beograda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene