Pero Zlatar
Pero Zlatar Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Pixsell

Pero Zlatar bio je urednik nekoliko izdanja zagrebačke kuće Vjesnik koja i danas imaju kultni status, Plavi Vjesnik, Studio i Arena, a radio je do samog kraja kao dopisnik Hanza Medije iz Beograda.


Novinar Pero Zlatar umro je u 86. godini od zatajenja srca. "Radio je do kraja jer i sam je govorio da novinarstvo nema dobne granice ni rok trajanja", javlja Jutarnji.

Vezani članci U nesreći u Zagrebu poginuli motociklist i biciklist U stravičnoj nesreći u Zagrebu na mjestu poginuli biciklist i motorist: "Čuo se strašan udar, poput eksplozije" Mario Jurič Novinar Mario Jurič nakon Debeljakovih uvreda : "Inzistirali smo na pitanjima koji zanimaju radnike i javnost"

Pero Zlatar bio je urednik nekoliko izdanja zagrebačke kuće Vjesnik koja i danas imaju kultni status, Plavi Vjesnik, Studio i Arena.

Bio je i dugogodišnji suradnik Nove TV, izviještavajući iz Beograda gdje se preselio prije 39 godina. 

"Pero Zlatar rodio se u Skopju 26. listopada 1934. godine. Novinarstvom se počeo baviti s 15 godina, a svojim idejama i radom u novinarstvu relaksirao je još tamo krajem 50 i početkom 60-ih godina krute režimske odrednice, pokazujući da se uvijek može naći prostor za izražavanje, slobodu i prpošnost.

Rušio je ustaljene tabue, oplemenjivao sustav, živcirao konzervativce i donosio nešto novo. Bio je pionir opuštenog novinarstva, koji je s Plavim Vjesnikom kao revolucionarnim uratkom doprinio liberalnijem socijalizmu s ljudskim likom, dokazujući da uvijek ima prostora i mogućnosti te da ne prihvaća 'ne možemo', 'ne daju nam', 'pusti'", oprostila se redakcija Jutarnjeg od Zlatara koji je radio do kraja i bio dopisnik za Hanza Medije iz Beograda.