Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbrojavanje

Tvrtke naveliko naručuju kabine za pušenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pušenje na javnim mjestima dopušteno je još sutra. A onda slijede kazne. No, ugostitelji i dalje vjeruju u čudo. Od države traže alternativu: da se mali ugostiteljski objekti opredijele samo kao pušački ili nepušački, a veliki fizički ograde prostor za pušače. Tvrtke su, čini se, bitku protiv pušenja shvatile mnogo ozbiljnije pa naveliko naručuju kabine za pušenje.

U kabinu za pušenje mogu stati najviše tri osobe. Dim cigareta uopće se ne osjeti, a sve zahvaljujući dobrim pročišćivanima. Prijašnje pušenje ispred zgrade ili u wc-u, zaposlenici su zamijenili kabinom, na koju su se bez problema naviknuli. Iako u drugim europskim zemljama ovakve kabine smiju biti otvorene, naš zakon nalaže vrata. Ali i zabranu unošenja jela i pića, pa tako ujutro uz prvu cigaretu nema kave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boing ostavlja 'bez daha' Pogledajte kako izgleda najudobniji zrakoplov na svijetu! Slika nije dostupna Nema više klasa Zrakoplov budućnosti: Panoramski pogled i virtualni golf

Uz ovu, postoji još nekoliko vrsta kabina. U najveću stane do 15 ljudi. Više vrsta kabina, više vrsta cijena. 'Dotična kabina konkretno košta oko 50 tisuća kuna plus vrata, to je negdje oko 59 tisuća, pa plus PDV. Tu je uključena instalacija, montaža i dostava na području Hrvatske', objašnjava distributer kabina za pušenje Miron Nađvinski.

Iako zabrana pušenja na javnim mjestima počinje za 2 dana, ugostitelji smatraju da zakon neće zaživjeti. Stoga, ni ne razmišljaju o kabinama za pušenje. No vremena je još malo. Hoće li ugostitelji popustiti i ipak kupiti kabinu ili će i dalje tražiti alternativu? Za odluku imaju samo 2 dana. Ili kabina ili kazna..

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene