Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugovi za oružje

Tvrdi da mu država duguje 100 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražen Trputec tvrdi da mu država duguje 100 milijuna kuna zbog krađe alata za izradu oružja. Godinu i pol dana nakon podnošenja kaznene prijave protiv, tadašnjeg zapovjednika Policijske postaje Trnje, Krunoslava Borovca i donačelnika odjela za oružje Slavka Karamarka, USKOK je donio odluku.

Zaposlenici tvrtke Likaweld, njih 120, devedesetih je godina prošlog stoljeća izrađivalo je popularnu hrvatsku strojnicu Snajper Zagi M91.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Bivša tvornica oružja, danas je zapuštena ruševina u samom centru Zagreba. 2000. godine Krunoslav Borovec, tadašnji zapovjednik policijske postaje Trnje, izvršavajući sudski nalog oduzeo im je sav preostali alat. 

Trputec tvrdi da je vrijednost alata u tom trenutku bila 45 milijuna kuna, sa zateznim kamatama, sada to iznosi 100 milijuna kuna. Sedam godina pokušavao se nagoditi s državom za odštetu. I 2. srpnja 2007. podigao je kaznenu prijavu protiv Borovca i Slavka Karamarka.

Upravo zbog valjanog naloga iz drugog kaznenog postupka, a neslužbeno se doznaje da je zagrebačka policija tada pretraživala različite lokacije, uključujući i Bednjansku, pripremajući suđenje tzv. zločiinačkoj organizaciji, USKOK je danas odbacio prijavu protiv Borovca i Karamarka.

'Nepobitno je utvrđeno da su osobe protiv koji je podnesena kaznena prijava svoj posao odradile sukladno zakonu, odnosno u ovom konkretnom slučaju sukladno nalogu istražnog suca', rekao je glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.

Više pogledajte u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene