Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštre poruke iz Turske

NOVA PLJUSKA EUROPI 'Vi ste utočište za politička krila terorističkih skupina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Tayyip Erdogan optužio je u utorak europske nacije da su utočišta za politička krila terorističkih skupina i europsko držanje lekciji Turskoj o tome kakav bi zakon protiv terorizma trebala imati nazvao je "crnom komedijom".

Europska unija najavila je prošli tjedan ukidanje viza za turske državljane u zamjenu za pomoć Ankare u zaustavljanju migrantskog vala prema Europi, no poziva Tursku da svoj antiteroristički zakon uskladi s europskim standardima.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

Erdogan je to odbacio kazavši da će Turska raditi po svom, a u utorak je u Ankari izrazio nadu da će EU održati obećanje o ukidanju viza najkasnije do listopada.

"Europske zemlje i dalje su utočišta političkih krila terorističkih skupina. To što EU kritizira našu zemlju u pogledu definicije terorizma je crna komedija", rekao je i dodao "očekujemo ponajprije da članice EU poprave vlastite zakone kojima podržavaju terorizam".

Njegove su riječi poruka Europi da se situacija promijenila otkako je ostavku najavio premijer Ahmed Davutoglu koji je s Bruxellom dogovorao uvjete sporazuma.

Turska mora ispuniti još pet od 72 kriterija koje EU nameće svim državama u zamjenu za ukidanje viza, a jedan od njih je sužavanje definicije terorizma.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene