Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Baranji se završavaju prvi golf tereni istočno od Zagreba. Na 10 hektara površine, u Zmajevcu, selu koje se nalazi samo 3 kilometra od granice sa Srbijom, igrat će se golf. Iako Baranja nije na turističkoj karti Hrvatske, vjerujemo kako pravi golferi neće zalutati.


Na imanju Zlatka Jurkovića u Zmajevcu suši se paprika, šetaju kokoši, i priprema se teren, ni manje ni više nego za golf.

Vezani članci Kiša u Slavoniji spasila poljoprivrednike - 3 Čeka li nas najesen poskupljenje hrane? Kukuruzu je cijena skočila 100 posto: "Ako ode meso gore, bit će revolucija" Ruralni turizam - 3 Neotkriveni biseri Lijepe naše: Iako je pandemija značajne udarce zadala turizmu, jedna njegova grana cvate

U baranjskom golf country clubu u Zmajevcu ne očekuju samo profesionalne igrače golfa, nego i ljude koji nikada golf nisu igrali.

Uz kruške, na baranjskom stolu našlo se i vino, kulen, sir, vrhnje. Sve domaći, autohtoni proizvodi. No, ta priča kao da ne zanima naše ministarstvo turizma. Potpora za golf u Baranji je izostala zbog 'nedostatka autohtonosti'.

Kad Baranje nema na turističkoj karti Hrvatske, teško je očekivati da će je se ministarstvo turizma sjetiti prilikom raspodjele proračunskoga novca.

S ministarstvom ili bez njega u Baranji će se golf ipak igrati. Na taj će se način proširiti turistička ponuda. Treba dodati da turizam u Baranji bilježi sve bolje i bolje rezultate. 26 obiteljskih gospodarstava ozbiljno se već bavi turizmom. Prošle je godine zabilježeno oko 20 tisuća noćenja. U tu brojku ne ulaze gosti s riječnih kruzera i posjetitelji Kopačkog rita.

Više u video prilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju