Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski turizam ove bi godine trebao ponoviti lanjske rezultate u dolascima i noćenjima, dok bi zarada trebala biti nešto veća.


Naglasio je to ministar turizma Veljko Ostojić, koji je posjetio Šibenik. Obišao je i jedan od rijetkih tematskih hotela na Jadranu, koji je izgledom i sadržajima namijenjen djeci. 'Značajan porast, tvrdi Ostojić, 'neće biti moguć bez ulaganja u nove i atraktivne smještajne kapacitete, pri čemu je naglasak stavljen upravo na hotelski sektor'.

>> Nautički turizam - biznis o kojem Hrvatska treba još puno učiti!

Vezani članci Turističke brojke obećavaju Objavljeno koliko turista boravi u Hrvatskoj ovih dana, oni sami poručuju: "Očekujemo sunce, divnu hranu, barove, puno ljudi i zabave" Veljko Ostojić i Lina Dollar - 4 Predsjednik Hrvatske udruge hotelijera o turističkoj sezoni: ''Nadam da će potražnja biti takva da neće doći do značajnijeg spuštanja cijena''

'14 posto ukupnih kapaciteta u hotelskim jedinicama u Hrvatskoj je premalo ukoliko želimo dizati kvalitetu. Bez značajnije promjene postojeće strukture smještajnih kapaciteta mi ćemo teško napraviti taj, reko bih, nužno potreban iskorak', rekao je ministar Ostojić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.