Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju se nalazi

Turistkinja iz Kine u pulskoj bolnici zbog respiratornih teškoća, epidemiolozi zasad smatraju da se ne radi o koronavirusu

Turistkinja iz Kine nalazi se u Općoj bolnici Pula na pregledima nakon što se požalila na respiratorne teškoće.

Ravnateljica Opće bolnice u Puli Irena Hrstić potvrdila je kako se turistkinja iz Kine nalazi u njihovoj bolnici na pregledima, javlja Glas Istre.

Pročitajte i ovo Uhvaćeni šišmiši (Foto: Glas Istre/Z.S.) Humano preseljeni Pulski vatrogasci hvatali šišmiše po bolnici: "Ovo je bila jedna od luđih intervencija" Šišmiši u pulskoj bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 NAJEZDA ŠIŠMIŠA Noću kruže hodnicima i izbezumljuju pacijente: Odjel traumatologije u pulskoj bolnici dobio neželjene podstanare

Kineskinja je na putovanju po Europi, a u srijedu je iz Rijeke krenula prema Rovinju, gdje imaju rezerviran apartman. Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se ipak jave u pulsku bolnicu.

Prvi pregledi pokazali su da navjerojatnije nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o zarazi koronavirusom.

Opća bolnica u Puli kontaktirala je kolege u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu, kamo će u četvrtak poslati i kompletirane nalaze. No, prema kliničkoj slici, odnosno prvim nalazima koje su dobili iz Pule, zagrebački liječnici su im rekli da smatraju kako se ne radi o koronavirusu.

Dr. Marko Kutleša iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" rekao je za Dnevnik Nove TV kako su, koliko je on upućen, epidemiolozi poprilično otklonili mogućnost da se radi o koronavirusu, no da će sutra uzorci biti upućeni kod njih u kliniku. "Sutra će se tijekom dana raditi nalazi", otkrio je.

Kineskinja nije iz Wuhana, kineskog grada u kojem se virus pojavio, navodi Glas Istre.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene