Turistkinja iz Kine nalazi se u Općoj bolnici Pula na pregledima nakon što se požalila na respiratorne teškoće.


Ravnateljica Opće bolnice u Puli Irena Hrstić potvrdila je kako se turistkinja iz Kine nalazi u njihovoj bolnici na pregledima, javlja Glas Istre.

Vezani članci Aparat za MR, ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Tko preživi, pričat će...: Suprugu mu naručili na MR mozga 2020. godine (!), pogledajte što im je sve poručio Slika nije dostupna U teškoj prometnoj nesreći u Puli poginula je pješakinja

Kineskinja je na putovanju po Europi, a u srijedu je iz Rijeke krenula prema Rovinju, gdje imaju rezerviran apartman. Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se ipak jave u pulsku bolnicu.

Prvi pregledi pokazali su da navjerojatnije nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o zarazi koronavirusom.

Opća bolnica u Puli kontaktirala je kolege u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu, kamo će u četvrtak poslati i kompletirane nalaze. No, prema kliničkoj slici, odnosno prvim nalazima koje su dobili iz Pule, zagrebački liječnici su im rekli da smatraju kako se ne radi o koronavirusu.

Dr. Marko Kutleša iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" rekao je za Dnevnik Nove TV kako su, koliko je on upućen, epidemiolozi poprilično otklonili mogućnost da se radi o koronavirusu, no da će sutra uzorci biti upućeni kod njih u kliniku. "Sutra će se tijekom dana raditi nalazi", otkrio je.

Kineskinja nije iz Wuhana, kineskog grada u kojem se virus pojavio, navodi Glas Istre.