Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJEZDA ŠIŠMIŠA

Noću kruže hodnicima i izbezumljuju pacijente: Odjel traumatologije u pulskoj bolnici dobio neželjene podstanare

Šišmiši u pulskoj bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Šišmiši u pulskoj bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Šišmiši u pulskoj bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Šišmiši u pulskoj bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Šišmiši u pulskoj bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Šišmiši u pulskoj bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Šišmiši (Foto: Instagram/batsqid) - 5 Galerija 1/3 >>
Pacijente pulske Opće bolnice uznemirili su šišmiši. Nastanili su se na Odjelu traumatologije i noćima lete po hodnicima i izbezumljuju pacijente.

Šef odjela traumatologije pozvao je stručne službe - vatrogasci su najveći dio šišmiša odnijeli, ali ih je nekoliko, kako doznajemo iz bolnice, još ostalo. Zavukli su se iznad vrata, po danu spavaju, a po noći su aktivni. Čim padne mrak oni se bude i stvaraju nemir na hodnicima bolnice.

"To nije baš ugodno da se, kako bi vam rekla, nešto pojavi u bolnici", kazala je Nevia. "Volim ih, ali kada se pojave, posebno na ovako osjetljivom odjelu, strašno je", dodaje Luiza.

Pročitajte i ovo Šišmiši (Foto: Instagram/batsqid) - 16 Tko bi rekao... Pravo otkriće koje će vam popraviti dan: Jeste li znali da šišmiši mogu biti ovako slatki?

Pročitajte i ovo Nikola Kolja Poljak (Foto: Dnevnik.hr) ŠTO JE POŠLO PO ZLU? Ministarstvo još nije poslalo inspekciju u bolnicu u kojoj je mladić umro nakon operacije krajnika

"Nepozvani gosti, životinjice drage, ali nisu dobrodošle u ovim prostorima gdje su inače pacijenti i osoblje i nije uobičajeno da se tako nešto događa u bolnicama", smatra dr. Nadomir Gusić, voditelj Odjela traumatologije i ortopedije.

Pacijenti se, osim neugode, bore i sa strahovima od zaraze. Doktor Gusić tvrdi da nema razloga za brigu. "Ne očekujemo, to su visoki plafoni, visoki prostori, oni su u toku dana mirni samo u toku noći su aktivni. Prošlu noć su pravili malo problema, letili su po hodnicima", objašnjava Gusić.

Ove inače zaštićene životinje u ovo doba godine traže gdje će prezimiti i vole se u kolonijama nastaniti u zatvorenim objektima. "Ukoliko su već ušli, onda ih pažljivo istjerati van i pogasiti svjetla. Otvoriti prozore i pustiti da izlete i onda zatvoriti prozore kako ne bi imali bliske kontakte s njima", savjetuje Nediljko Landeka, sanitarni inženjer.

Iako se postupilo po ovim napucima, šišmiši nisu napustili bolnicu. Čeka se stručna služba jer nisu skroz bezazleni. "Tko manipulira sa šišmišima ipak neka to ne radi golim rukama. Oni mogu i ugristi ako ih maltretiramo, a teoretski mogu prenijeti i bjesnoću, ali to kod nas još nije zabilježeno", dodaje Landeka.

"Naša Uprava je obaviještena, poduzela je određene korake koji su u tom pravcu", najavio je dr. Gusić. Ono što sigurno neće napraviti, kažu stručnjaci, neće se zapetljati u kosu i niti će ikoga napasti. Dokaz su zdravog okoliša, a na noć mogu pojesti i do 500 komaraca.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene