Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi turisti već stižu na Jadran, a u Split su uplovili u velikom stilu.


Nakon zimskog uljepšavanja otvaraju se hoteli, a gosti kao da su to jedva dočekali. 'Prvi gosti, većinom umirovljenici, još ne mogu uživati u kupanju u vanjskim bazenima, a ni na plaži.

Vezani članci HTZ pokrenuo kampanju na društvenim mrežama Kako vam se sviđa novi spot turističke zajednice? ''Vaš dom dovodimo u Hrvatsku'' Don Josip Delaš vrijeđao novinare ispred crkve - 2 Napadi na novinare i snimatelje zbog mise u splitskoj crkvi. Svećenik vrijeđao novinare: "Nemojte s**t po nama. Nek' vas đava nosi"

Nautičari su već počeli obilaziti brodove u marinama. 'Sviđa mi se kod vas što je sve blizu, mogu se raditi lijepi višednevni izleti, priroda je prekrasna. Jedva čekam toplije dane da se otisnem na more', kaže nautičar iz Njemačke.

>> Evo što je halal turizam!

U Split je stigao najveći kruzer do sada, dug 333 metra s 3500 turista koji su dan proveli u gradu i okolici. U Opatiju pak, stižu turisti u vlastitom aranžmanu koji su se nadali lijepom vremenu, a dočekalo ih je tmurno i oblačno. 'Nadali smo se da će biti sunčanije, ali nema veze, lijepo nam je bez obzira na vrijeme', kaže jedan gost iz Njemačke.

A tako lijepo biti će i svim turistima i izletnicima koji produžene Uskrsne blagdane odluče provesti na Jadranu, uživajući u dugim šetnjama uz more.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook