Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema riječima bivšeg načelnika srpske policije Obrena Đorđevića, Služba državne bezbjednosti Jugoslavije godine 1987. na listu političkih emigranata koje treba likvidirati upisala je i i me dr. Franje Tuđmana.


'Razlog tome bile su Tuđmanove političke aktivnosti 1987. i 1988. godine, najprije pripreme za posjet i turneje u Kanadi i SAD-u i, poslije, djelatnost u Njemačkoj i Europi', rekao je Marko Lopušin, poznati srpski publicist, a prenosi Večernji list. Navodi kako su čelnici jugoslavenskih tajnih službi bili ogorčeni što je Tuđman nakon višegodišnje izloacije 'pušten da izađe iz zemlje'. Tuđmana je, prema Lopušini, za račun JNA trebala likvidirati srbijanska tajna služa, a ne hrvatska koja je zato bila nadeležna.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hrvatska nije kakvom ju je zamišljao moj otac' Slika nije dostupna Krešić: Domovinski rat sustavno se gazi!

Za Večernji list Marko Lopušin objašnjava kako se čini da je do toga došlo jer su Službe državne sigurnosti (SDS) Hrvatske i SDS BiH, kao domicilne službe za Tuđmana i Šuška, odbile obaviti svoj posao. Tada je napravljena ponuda da dr. Tuđmana likvidira srpska tajna policija preko svojeg likvidatora u SAD-u, čuvenog Bogoja Panajotovića.