Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Bivši načelnik srpske policije tvrdi

Tuđman 1987. na popisu za likvidaciju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema riječima bivšeg načelnika srpske policije Obrena Đorđevića, Služba državne bezbjednosti Jugoslavije godine 1987. na listu političkih emigranata koje treba likvidirati upisala je i i me dr. Franje Tuđmana.

'Razlog tome bile su Tuđmanove političke aktivnosti 1987. i 1988. godine, najprije pripreme za posjet i turneje u Kanadi i SAD-u i, poslije, djelatnost u Njemačkoj i Europi', rekao je Marko Lopušin, poznati srpski publicist, a prenosi Večernji list. Navodi kako su čelnici jugoslavenskih tajnih službi bili ogorčeni što je Tuđman nakon višegodišnje izloacije 'pušten da izađe iz zemlje'. Tuđmana je, prema Lopušini, za račun JNA trebala likvidirati srbijanska tajna služa, a ne hrvatska koja je zato bila nadeležna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Pokupskom Ukradena Tuđmanova bista vrijedna 50.000 kuna Slika nije dostupna Obljetnica smrti Franje Tuđmana 'Hrvatska nije kakvom ju je zamišljao moj otac'

Za Večernji list Marko Lopušin objašnjava kako se čini da je do toga došlo jer su Službe državne sigurnosti (SDS) Hrvatske i SDS BiH, kao domicilne službe za Tuđmana i Šuška, odbile obaviti svoj posao. Tada je napravljena ponuda da dr. Tuđmana likvidira srpska tajna policija preko svojeg likvidatora u SAD-u, čuvenog Bogoja Panajotovića.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene