Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrnaestgodišnja djevojčica u visokom stupnju trudnoće primljena je u šibensko rodilište.


Policija je procesuirala 56-godišnjeg muškarca. Sumnjiči ga se da je s djevojčicom od 14 godina uspostavio seksualnu vezu. 'Općenito govoreći, ukoliko se radi o seksualnom odnosu sa maloljetnicom, uvijek je odgovoran odrasli jer dijete ne može dati zreli pristanak na seksualni odnos', rekla je Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba. Kod djevojčice je primijećeno naglo povećanje tjelesne težine.

Vezani članci Tomislav Fiket, seizmolog Seizmolog otkrio: "Potresi ove magnitude bi na nekom drugom terenu proizveli puno veće štete". Objasnio i zašto Hrvatska s rasjedima zapravo ima - sreće Antonija Mišura - 1 Antonija Mišura nakon potresa u rodnom joj gradu: "Ovakav strah nisam osjetila nikad, ljudi moji, molimo se Bogu što više!"

'Takve se trudnoće u pravilu otkrivaju u dobi od 4, 5, 6 mjeseci. Ta djeca su zbunjena, osjećaju se obilježenima, izoliranima', kaže Buljan Flander. Da je procesuirani 56-godišnjak otac njezinog djeteta policija sumnja jer je viđana kako odlazi kod njega u kuću. Navodno mu je za džeparac čistila i pospremala. Djevojčici je do poroda ostalo tek nekoliko dana. Iz rodilišta poručuju da se osjeća dobro i da pri porodu ne bi trebalo biti problema. Traume će biti drugačije drugačije prirode.

'Radi se zapravo o nasilnom prekidu djetinjstva. One ne nastavljaju život svojih vršnjaka, one su i u toj sredini obilježen na neki način', zaključuje Buljan Flander. Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku istražuje detalje događaja.