Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljetne vrućine

TROPSKE NOĆI SE NASTAVLJAJU Stižu toplinski valovi vrlo opasni za zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrućinama, čini se, nema kraja.

Pred nama je još jedna tropska noć i vruć vikend. Temperature se neće spuštati ni tijekom sljedećeg tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Visok UV indeks NE SPREMAJTE KRATKU ODJEĆU Sunce i dalje 'dere', temperature danas i do 35! Slika nije dostupna Počele vrućine BIT ĆE SVE TOPLIJE - Evo kako se najlakše rashladiti

Temperatura će se rijetko gdje noćas spustiti ispod 20 stupnjeva. Bit će vrlo toplo, ne baš ugodno za spavanje, a ni od vjetra ovaj put ne možemo očekivati osvježenje. Možda tek slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, i to uglavnom samo u Dalmaciji.

I poslijepodne u petak više manje sunčano, ali prema večeri mjestimice će biti i malih šansi za pokoji pljusak: vrlo lokalno, vrlo rijetko, uglavnom u gorju. Najviša dnevna temperatura pri tom očekuje se između 33 i 37 stupnjeva.

Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima

Nakon vrućeg petka stiže nam vrući vikend, a ni idući tjedan ne izgleda mnogo manje vruće nego ovi dani ispred nas. Bit će uglavnom sunčano uz temperaturu većinom između 34 i čak 39 stupnjeva. Gotovo svakodnevno, u ova iduća tri dana bit će i malih mogućnosti za kratkotrajne lokalne pljuskove. Ako se dogodi da vas negdje zahvati malo kiše, sklonite se, neće trajati dugo.

POZORENJE Pripremite se za tri mjeseca vrućina!

I na Jadranu do daljnjega sunčano i vruće: ujutro burin, danju vjetar s mora. Temperatura će biti većinom između 33 i 37 stupnjeva, no imajte na umu da će i noći biti vrlo, vrlo tople.

DHMZ upozorava na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje. Posebno će tijekom subote i nedjelje biti vrlo velika opasnost od vrućina u cijeloj HrvatSkoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene