Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvajanje za najmlađe

Oni su trojica 7-godišnjaka iz Hrvatske i ušli su u povijest!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je prvi put da su prvu nagradu osvojila djeca koja nisu iz Sjedinjenih Američkih Država.

Imaju sedam godina, ali već dobro znaju što ne trebaju, a što trebaju činiti da bi osvojili djevojku.

Čini sve što ona želi - jedan je od savjeta! Dobar savjet i nije jedini. Trojica sedmogodišnjaka napisala su i slikovnicu na tu temu i tako ušla u povijest jer je upravo njihova knjiga osvojila glavnu nagradu najveće izdavačke kuće knjiga za djecu na svijetu.

Svi su polaznici Američke međunarodne škole.

'Ako si odrastao, možeš grliti i ljubiti curu. Možete jesti zajedno.'Tako Alex, Matej i Leo predlažu kako osvojiti djevojku. Svoje su savjete zapisali u knjigu koja je proglašena najboljom na svijetu.

A savjete su dugo prikupljali. Kako bi sve napisali, ispitivali su djevojčice iz razreda. To ih je dovelo do glavne nagrade na natječaju, koji svake godine raspisuje najveća izdavačka kuća knjiga za djecu na svijetu. Natječaj se raspisuje za sve škole u SAD-u i američke škole u inozemstvu, a ovo je prvi put da su prvu nagradu osvojila djeca koja nisu iz Sjedinjenih Država. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Francuskom institutu Predstavljena prva hrvatska slikovnica o istospolnim obiteljima "Moja dugina obitelj" Slika nije dostupna "Moja dugina obitelj" Divjak o slikovnici o istospolnim obiteljima: "Trebamo graditi tolerantno društvo"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene