Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izdali upozorenje

HGSS u akciji: Na brdu iznad Omiša spašavali oca i dvoje djece, na izlet krenuli bez vode, hrane, rasvjete...

Aktualno Galerija HGSS akcija spašavanja HGSS akcija spašavanja Foto: HGSS +0 HGSS akcija spašavanja Galerija 1/2 >>
Nakon što su u srijedu navečer oko 21:50 zaprimili dojavu da se troje stranih državljana izgubilo na brdu iznad Marušića kod Omiša, članovi HGSS-a ispostave Omiš i članove Stanice Split krenuli su u akciju spašavanja.

Trojica unesrećenih uspjeli su HGSS-ovcima poslati svoju lokaciju nakon čega su četiri člana Ispostave Omiš krenuli prema njima iz Marušića, a u pomoć im je pristupilo troje članova Stanice Split koji su krenuli na brdo Marušić iz zaseoka Donje Tafre.

Pročitajte i ovo HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 2 na teren izašli i vatrogasci "Bio je osuđen na poziv u pomoć": Turist bez opreme, hrane i vode zalutao na Biokovu, spasili ga HGSS-ovci HGSS Makarska u akciji - 8 I NIJE TO BILA JEDINA AKCIJA Na vrhu Biokova HGSS-u u noći kucali na vrata: Trogodišnju djevojčicu udario konj

HGSS akcija spašavanja HGSS akcija spašavanja Foto: HGSS

Nakon nešto više od sat i pol potrage, otac i njegovo dvoje maloljetne djece pronađeni su iscrpljeni, dehidrirani i prestrašeni na markiranoj stazi prema Kosmatici, javljaju iz HGSS-a.

Otac krenuo u sandalama

Turisti su se na svoj izlet uputili oko 15 sati po najvećoj vrućini, bez ruksaka, dodatne odjeće, vode, hrane i rasvjete, a otac je bio u sandalama.

HGSS akcija spašavanja HGSS akcija spašavanja Foto: HGSS

Nakon što im je ekipa iz HGSS-a dala vode te ih utoplila, otpratila ih je i do apartmana.

Pročitajte i ovo More, ilustracija izvijestio HGSS Strašna tragedija na Visu: Mladić zaronio na dah, pronađen mrtav

Pročitajte i ovo Mario Golem i Siniša Atlija IZVANREDNO STANJE Japankom na liticu - zabluda ili mit? HGSS ima što reći na tu temu, a nekima se možda neće svidjeti

"Ovo je još jedno upozorenje svima koji namjeravaju razgledavati okolicu i ići na izlete da se informiraju o stazi kojom žele ići, provjere vremensku prognozu, pripreme adekvatnu odjeću i obuću, ponesu dovoljno vode (čak i viška!) i hrane, jave smjer kretanja, a svakako da izbjegavaju šetnju po visokim temperaturama!“, upozoravaju iz HGSS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene