Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema straha od tsunamija

Potres u Jadranu uplašio i svjetioničare na Palagruži i ribare: "Cijeli brod se tresao da je izgledalo kao da će se raspasti"

Aktualno Galerija Potres na Jadranu magnitude 5,5 - 1 Potres na Jadranu magnitude 5,5 - 1 Foto: DNEVNIK.hr Potres na Jadranu magnitude 5,5 - 2 Potres na Jadranu magnitude 5,5 - 2 Foto: DNEVNIK.hr Potres na Jadranu magnitude 5,5 - 3 Potres na Jadranu magnitude 5,5 - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Fiket Galerija 1/4 >>
Treslo se danas u Jadranskom podmorju. Snažan potres magnitude 5,5 prema Richteru zatresao je Jadransko more, javila je američka geološka služba, a to je poslije potvrdila i hrvatska Seizmološka služba.

Epicentar je bio 127 kilometara od Splita. Zasad nema informacija o eventualnim štetama.

Podrhtavanje tla se osjetilo u Splitu, Omišu. Najbliže mu je bio arhipelag Palagruže, udaljen svega nekoliko nautičkih milja. Potres su najviše osjetili ribari i svjetioničari.

''Treslo je 10-ak, 15-ak sekundi. Baš ono, nimalo ugodan osjećaj'', kazao je svjetioničar na Palagruži Ivo Šain.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epicentar u Italiji Snažan potres jačine 5,5 prema Richteru u Jadranskom moru: ''Jako se treslo, ljuljalo je kuću, oko 25 sekundi''

Dodao je kako je u početku  mislio da ga kolega zeza, ali tvrdi da ni njemu nije bilo svejedno. Tvrdi kako nema štete. ''Možemo slobodno boraviti tu. Za sigurnost plovidbe sve je okej'', rekao je Šain.

"Ljudi s broda preko poruka kažu da je bilo neugodno. Cijeli brod se tresao da je izgledalo kao da će se raspasti'', opisao je Antonio Šunjic vlasnik ribarskog broda.

Stručnjaci tvrde da straha od tsunamija nema. ''Scenarij poput onih u Japanu nisu izgledni u Jadranskom moru. Radi se o slabim potresima. Nije dovoljno da se samo potres dogodi u moru da bi nastao tsunami'', pojasnio je seizmolog Tomislav Fiket.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene