Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački atletski savez organizator je 25. jubilarnog Zagreb maratona koji će se održati 9. listopada sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića u 10.00 sati.


U okviru maratona trče se tri utrke - maraton 42 km, polumaraton 21 km i utrka građana 5 km. Trasa kretanja je od Trga bana Josipa Jelačića prema Dubravi, točnije do Poljanica II. i nazad istim putem prema Črnomercu do Selske. Sav promet u Gradu Zagrebu bit će zatvoren od 9.00 do 15.00 sati i očekuje se nastup više od 10 tisuća sudionika.

Vezani članci Djeca u vrtiću, ilustracija Od sutra roditelji u Zagrebu oslobođeni plaćanja vrtića do daljnjeg Kvaliteta zraka u RH Nove informacije o kvaliteti zraka: "U istočnom dijelu Hrvatske, Istri i Dalmaciji i dalje loše, ali..."

U okviru organizacije Zagreb maratona 8. listopada organizira se i mini maraton za djecu predškolske dobi i učenike od 1. - 4. razreda Osnovnih škola. Start utrke je subota u 10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića i djeca trče do Europskog doma i nazad. Nagrađuju se dječaci i djevojčice od 1. do 3. mjesta u svakoj kategoriji.