Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hitna ima pune ruke posla

Toplinski val ide prema vrhuncu, Sanja Jurišić iz današnjeg grada rekordera: "Ne treba izazivati vraga"

Toplinski val ide prema vrhuncu - na snazi je opasnost od visokih temperatura u većini hrvatskih gradova. Crveni meteoalarm upaljen je u kninskoj i riječkoj regiji. Knin i Rijeka današnji su temperaturni rekorderi - prže se na 38 stupnjeva Celzijevih.

Vrućina se teško podnosi. Liječnici ponovno pozivaju na oprez. Djeca, starije osobe, kronični bolesnici i trudnice posebno su osjetljive skupine. Savjetuju da se klone sunca, paze na prehranu, piju tekućinu, ali i izbjegavaju boravak na otvorenom između 10 i 17 sati. Samo zagrebačka hitna služba ovih je dana imala 10 posto više poziva na intervencije, nego inače.

"Sad sam primio poziv, mlada osoba 32 godine, koja inače ima problema s tlakom, bio je u parku pozlilo mu je, pružili smo mu pomoć i sad je došao sebi", kazao je Jozo Brkić, voditelj smjene hitne medicine.

Kako dišu Kninjani, gdje je danas živa u termometru skočila do 38 Celzijevih stupnjeva provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Poznato kad možemo očekivati vrhunac toplinskog vala: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Jurišić javlja kaku su Kninjani već naviknuti na vrućine pa se šale i kažu - "da je temperatura manja, ne bi valjalo".

Oni koji moraju nešto obaviti, obave to to 10 sati ujutro i ne izlazi više do navečer, a tko može, ode na cjelodnevni izlet na more do obližnjih mjesta.

"38 je stupnjeva ovdje u hladu, sami smo na glavnom kninskom trgu", izvijestila je Jurišić i dodala kako su prije javljanja uživo s trga otišli turisti.

Pročitajte i ovo Požar u Sloveniji Duga noć pred vatrogascima Objavljene nove satelitske snimke požara u Sloveniji: Evakuirano već nekoliko stotina ljudi

"Hitna pomoć ovih dana ima više posla. Pomoć posebice traže kronični bolesnici kojima se preporučuje da se paze ove sparine", javlja Jurišić te dodaje kako su i kninski vatrogasci na oprezu zbog ekstremnih vrućina i mogućnosti brzog širenja pozara.

"Patroliraju po kninskom području kako bi, ako negdje i vide vatru, srezali problem u početku", kazala je Jurišić te zaključila kako bi trebali slušati stare koji kažu "da ne treba izazivati vraga".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene