Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CRVENI METEOALARM

Crveni meteoalarm danas u dvije regije, ali to nije ništa prema paklu koji nas čeka: Sve je više srčanih udara, dijete dobilo sunčanicu...

Vrhunac toplinskog vala bit će u danima vikenda, kada će temperature lokalno biti i do 40 stupnjeva. Danas su Istra i Kvarner u crvenom, dok meteorolozi upozoravaju da će u subotu vrijeme u većem dijelu zemlje biti izuzetno opasno za zdravlje.

U Hrvatskoj će danas biti sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom, prognoza je za petak Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice burin, lokalno na udare i jak, od sredine dana slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Helena Glibotić Kresina za dnevnik nove tv Dim slovenskih požara stigao i u Hrvatsku, stručnjakinja o opasnosti koja može zaprijetiti: "Izdana su upozorenja, svakako bi trebalo..."

Najviša temperatura bit će uglavnom između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva, ponegdje i više. 

Ilustracija Meteoalarm za petak (Foto: DHMZ)

Za područje Istre i Kvarnera izdan je crveni meteoalarm (izuzetno opasno vrijeme), dok je ostatak Hrvatske u žutom, koji označava opasno vrijeme.

Najviša temperatura jutros izmjerena je u Senju gdje je temperatura u šest sati ujutro premašila 30 stupnjeva Celzijevih, stavljajući taj grad u sam vrh najvrućih gradova u Hrvatskoj.

Dom zdravlja Senj pozvao je stanovnike i turiste na oprez zbog visoke temperature zraka.

Zamjenica ravnatelja Mira Biondić Tomljanović rekla je Hini da su u posljednje vrijeme zabilježili slučaj sunčanice kod djeteta, slučajeve malaksalosti, kolapsa i povećan broj srčanih udara, ali ne i toplotni udar.

Biondić Tomljanović savjetuje građanima da ne izlaze na otvoreno bez prijeke potrebe, posebice u periodu od 11 do 17 sati jer tako visoke temperature mogu izazvati malaksalost, ali i toplotni udar.

U Senju su, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u petak u šest sati ujutro izmjerena 30,4 Celzijeva stupnja, što je bila najviša temperatura izmjerena u Hrvatskoj.

Zamjenica ravnatelja senjskog Doma zdravlja izvijestila je da Senj bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa te je pozvala stanovnike na oprez s obzirom na to da se tu bolest puno teže podnosi u okolnostima toplinskog vala.

Pročitajte i ovo Ilustracija EKSTREMNE VRUĆINE "Nikada ne ostavljajte dijete u automobilu": Udruga Roda upozorava na sindrom "autopilot" kod roditelja i otkriva kako ga prevladati

Istra, Kvarner i područje Rijeke pod crvenim su upozorenjem za subotu i tamo se očekuju najteži vremenski uvjeti po pitanju vrućina.

Ilustracija Meteoalarm za subotu (Foto: DHMZ)

Očekuju se iznimno visoke temperature, moguće i prema 40 stupnjeva.

Više o tome kako se zaštititi od vrućina, možete pročitati >> OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene