Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osigurani i kontejneri za naselje

Tomo Medved otkrio koliko je objekata pregledano i kada bi trebalo početi rušenje kuća koje se ne mogu obnavljati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i čelnik Stožera civilne zaštite za obnovu nakon potresa, u Petrinji će se obratiti javnosti nakon sjednice Stožera.

Medved je izvijestio kako je angažirana tvrtka koja će danas početi s dobavom materijala i radovima na postavljanju stambeno-poslovnog kontejnerskog naselja u Petrinji. 

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Branko Bačić na Banovini - 2 Spora obnova Bačić otvara gradilišta na Banovini, pogledajte što je poručila dogradonačelnica Gline

"Imamo osigurane kontejnere i onog trenutka kad se odrade ovi nužno potrebni radovi bit će postavljeni i kontejneri onako kako smo dogovorili s Gradom Petrinjom", kazao je.

Na taj će se način, dodao je, stvoriti preduvjeti da ljudi, koji su u gradu izgubili svoje domove ili su oštećeni i ne mogu u njima boraviti, imaju mogućnost u neposrednoj blizini boraviti u kontejnerima ili mobilnim kućicama.

Rekao je da su  kontejneri u Lekeniku te mogu biti postavljeni u roku od sat vremena čim tvrtka obavi pripremu te se ispuni preduvjete.

Kazao je i kako su statičari pregledali više od 25.000 objekata.

"Vjerujem da ćemo u sljedećih 10 dana završiti s prvim pregledima objekata. Nakon toga slijedi izrada eleborata za one koji su dobili crvenu naljepnicu te donošenje rješenja ako se objekti moraju rušiti", kazao je Medved.

Najavio je kako sada slijedi detaljniji pregled objekata i odluka hoće li se oni s crvenom naljepnicom rušiti ili se mogu obnoviti. 

“Do kraja ovog tjedna stvorili smo sve pretpostavke za početak uklanjanja kako javnih urušenih objekata, tako i privatnih. To je aktivnost koja će nam uslijediti u narednom periodu. Zakonitost postupanja je nužna prilikom rušenja. Pripremamo mobilni ured koji bi trebao sa svim nadlženim službama obići cijelo područje. Svjesni smo da je veliki broj ljudi dislociran, a da su neki ostali i bez dokumenata. Omogućit će im se brzi postupak izdavanja dokumenata", najavio je.

Kazao je i kako nema problema što se tiče vodostaja te nema rizika od poplava.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene