Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je u srijedu novinarima kako je tehničkom greškom potpisao dopis u kojem stoji da je kandidat HDZ-a Milijan Brkić postavljen na mjesto ministra branitelja, te kako je isprika već poslana, a da je riječ o izoliranom slučaju i nenamjernoj pogrešci djelatnika koji je izrađivao dostavnu listu.


'Pokrenuo sam internu istragu kako bi se utvrdila točna odgovornost', rekao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić novinarima prije početka sjednice Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV).

Vezani članci Andrej Plenković Plenković ponovno odgovorio Brkiću: "Recite mu da se malo bolje prisjeti koga je zagovarao" Milijan Brkić i Sabina Tandara Knezović Milijan Brkić otkrio za koju će se funkciju u HDZ-u kandidirati, objasnio i povezanost s bivšom načelnicom Lovreća

'To je na dostavnoj listi skroz na kraju, tako da ja jesam bio potpisao prvu stranicu gdje je sadržaj teksta, a dostavnu listu stvarno nisam pregledavao, potrebno je utvrditi točno tko je krivac za to pa ćemo poduzeti i mjere oko toga', pojasnio je ministar gospodarstva.

U kratkom razgovoru sa novinarima, Panenić je zbog spomenute tehničke greške ponovno izrazio svoju ispriku kako javnosti tako i Milijanu Brkiću, napominjući kako sve to 'nije bilo namjerno, niti je bilo prejudicirano bilo kakvo rješenje vezano za spomenuti slučaj'.

Priopćenje poslano 3. ožujka

Neki mediji u srijedu su prenijeli informaciju, vezano uz imenovanje novog ministra branitelja, kako je iz Ministarstva gospodarstva poslan dopis s imenom Milijana Brkića kao ministra branitelja, te kako na dopisu, vezanom uz temu uporabe pečata za pravne i fizičke osobe, stoji datum 3. ožujka, a potpisuje ga ministar Tomislav Panenić.

Priopćenjem se u srijedu oglasilo i Ministarstvo gospodarstva ističući kako je uputilo dopis o dostavi očitovanja o normativnoj upotrebi pečata za pravne ili fizičke osobe u kojem je pogrešno adresiralo primatelja dopisa ispred Ministarstva branitelja.

Radi se o dopisu koji je pripremala Agencija za investicije i konkurentnost u sklopu svojih redovnih aktivnosti vezanih uz poboljšanje poslovne klime, pišu iz Ministarstva. Dodaju i kako je riječ o nenamjernoj pogrešci autora dostavne liste, kao popratnog priloga dopisa. Iz Ministarstva gospodarstva zaključuju kako profesionalno i odgovorno obavljaju poslove iz svoje nadležnosti te još jednom naglašavaju kako se ovdje radi o "nenamjernoj ljudskoj pogrešci".

O cijelom slučaju priopćenjem se izjasnila i prozvana Agencija za investicije i konkurentnost. Iz Agencije poručuju kako se radi o "izoliranom slučaju i nenamjernoj pogrešci djelatnika koji je izrađivao dostavnu listu te je pogrešno protumačio podatke iz medija u trenucima sastavljanja iste". Zbog omaške u izradi dostavne liste navedenog dopisa Agencija za investicije i konkurentnost stoga upućuje ispriku Ministarstvu gospodarstva i cjelokupnoj javnosti. (S.T.K./Hina)