Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Presuda stranci HDZ i ostalim optuženima s posebnom pozornošću iščekivala se i u Strasbourgu. Što predstavnici Europske pučke stranke, čiji je HDZ čal misle o presudi?


Presuda HDZ-u, prvoj političkoj stranci kojoj se sudilo u Hrvatskoj s posebnom pozornošću iščekivala se i u Strasburgu, gdje je ovaj tjedan zasjedanje Europskog parlamenta.

Važnost Europskog parlamenta

Vezani članci Ruža Tomašić gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Ruža Tomašić za Dnevnik Nove TV: "Jedini razlog što to rade jest da uštede novac. A budući da se Hrvatska ne buni, najlakše je uštedjeti novac na nama" Ruža Tomašić (Foto: Twitter) Ruža Tomašić zagrmjela u EP-u zbog odgode pune primjene hrvatskog jezika: "To je sramota!"

Zastupnici iz redova HDZ-a nisu htjeli komentirati kaznu. A ni predstavnici Europske pučke stranke, čiji je HDZ član, ne žele govoriti o presudi dok ne postane pravomoćna.

'Ja mislim da će pučani isto tako zahtijevati da se sudi onima koji su umiješani u sve te melverzacije i taj kriminal, da se njima sudi, a da se stranku pusti na miru', rekla je Ruža Tomašić, zastupnica u Europskom parlamentu.

Ruža Tomašić 'opalila' po Europskom parlamentu: 'Godina dana je bila sasvim dovoljna!'

'Ne vjerujem da će se odraziti. Ljudi ovdje koji su iz HDZa su kompetentni,  trude se i rade i ne bi se ni trebalo odraziti, nema nikakvog razloga, no na ugled HDZ-a unutar pučke stranke, možda nitko neće stati iza njih u toj situaciji. Pučka stranka će ih podrzati u političkoj situaciji ali kad se radi o kriminalu nitko neće stati iza toga', rekao je Nikola Vuljanić predstavnik Hrvatske u Europskom parlamentu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook