Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta saborska rasprava

Tko su heroji Domovinskog rata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ima li Hrvatska heroje Domovinskog rata? Na to su pitanje odgovor danas tražili saborski zastupnici. SDP je, naime, predložio uvođenje novog odličja - heroj Domovinskog rata.

Za prave heroje bez obzira bili živi ili ne branitelje ili civile SDP je predložio novo odličje. 'Valjda smo jedina zemlja na svijetu koja je vodila obrambeni pravedni oslobodilački rat. Rat u kojem nema heroja', komentirao je Davorko Vidović.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja u Saboru Oporba burno novom vlasniku Fortenove: "Nitko u povijesti Hrvatske nije bio ovako moćan kao tajkun Vujnovac" Slika nije dostupna Provjereno saznaje Ima li Hrvatska heroje?

Hrvatska već ima 29 odlikovanja. A jesu li heroji oni već odlikovani ili nepoznata imena pitalo se i u saboru. 'Da li je Gotovina heroj? Neki će reći on je vitez, on je vojskovođa. No je li pametno danas odlikovati Gotovinu jednim takvim ordenom?' pitao se Kajin.

Odličja u Hrvatskoj dijelila su se i bez kriterija, kritiziraju zastupnici. Mnogi ih imaju, a možda nisu zaslužili. No za još jedno odličje čini se, nema saborske volje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene