Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HSP-a i nositelj liste u 4. izbornoj jedinici Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kako "onaj tko, putem politike, sebi ubrzano želi riješiti zaposlenje ili karijeru ide u HDZ ili SDP, a onaj tko se u politici želi dokazati kroz svjetonazor, rad i ustrajnost, dolazi u HSP".


Na današnjem primanju oko 40 mladih osoba s osječkog područja u članstvo HSP-ove osječke podružnice "Ante Paradžik", Đapić je kazao kako su pristupili najjačoj podružnici te stranke u Hrvatskoj. Dodao je da od 9 vodećih ljudi HSP-a, četvorica dolaze upravo iz te podružnice.

Vezani članci Sabor, ilustracija Što je stakleni strop i kako ga riješiti? "Politika je baš jedan primjer boys cluba", "Brojevi su neminovni i pričaju svoju priču" Slika nije dostupna HSP: Hrvatska vanjska politika ne vidi dalje od Slovenije

Novim članovima HSP-a Đapić je poručio kako ih u stranci "očekuje dosta rada i muke, ali da je uspjeh, kada do njega dođe, puno slađi", kazavši kako očekuje da će se angažirati u preostalom dijelu predizborne kampanje za parlamentarne i prijevremene osječke izbore.

Dopredsjednik HSP-a i kandidat s liste u 4. izbornoj jedinici Daniel Srb kazao je kako neke druge stranke zadužuju hrvatsko gospodarstvo i zemlju, samo da bi ostale na vlasti, a da HSP pokušava otvoreno govoriti o problemima u kojima se Hrvatska nalazi, kako bi se mladima osigurala perspektive i budućnost s kojom će biti zadovoljni.

Dodao je kako je HSP pripremio program za mlade, s prijedlozima mjera koje bi država trebala poduzeti, kako bi mladima, nakon završenog školovanja, bilo omogućeno zapošljavanje.

Srb je, među ostalim, predložio da se mladim ljudima omogući polaganje vozačkog ispita o trošku države, te da djeca, još u osnovnoj školi, započnu s programom informatičkog opismenjavanja dobivanjem osobnog računala.