Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavod za statistiku objavio

Tko najviše zarađuje u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni zavod za statistiku objavio je sektore koji imaju najvšu i one čiji radnici primaju najnižu prosječnu plaću.

 Najviša prosječna plaća u studenom 2010. u Hrvatskoj je bila isplaćena u sektoru promidžbe, točnije reklame i propagande i istraživanju tržišta i iznosila je 10 283 kune.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Slika nije dostupna Pala stopa nezaposlenosti, ali i prosječna plaća

>> Kolika je prosječna plaća u Hrvatskoj?

Odmah iza sektora promidžbe po visini plaća našao se sektor financijskih uslužnih djelatnosti gdje je prosječna plaća u studenom 2010. godine iznosila 9 323 kune. Treće po visini prosječne plaće u istom mjesecu isplaćene su u sektoru zračnog prijevoza gdje je prosječna plaća iznosila 9 119 kuna.

Najniža prosječna plaća za studeni 2010. u RH isplaćena je radnicima u sektoru proizvodnje odjeće, i iznosila je 2 818 kuna. Nešto višu prosječnu plaću primili su radnici u industriji proizvodnje kože i srodnih proizvoda, a ona je iznosila 2 879 kuna.

Treća najniža prosječna plaća u RU u studenom 2010. godine isplaćena je radnicima u industriji prerade drva, a iznosila je 3 170 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene