Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U studenom zabilježen rast plaće

Kolika je prosječna plaća u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosječna mjesečna plaća za studeni 2010. iznosila je 5.584 kune, a najveće plaće imaju bankari, osiguravatelji i drugi djelatnici iz financijske djelatnosti.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku prosječna plaća u studenom je u odnosu na listopad nominalno porasla za 4,4%, a realno za 4,1%. U odnosu na isto razdoblje prošle godine rast je nešto manji. Nominalni porast u odnosu na studeni 2010. u odnosu na isti mjesec prethodne godine je 3,7%, a realno za 2,5%.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

>> Strmoglavili smo se na razinu iz 2005.!

Za razdoblje od siječnja do studenoga 2010. prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske iznosila je 5.333 kune, što je u odnosu na isto razdoblje 2009. nominalno više za 0,5%, a realno je niže za 0,5%.

Najvišu prosječnu plaću imaju djelatnici iz područja financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja, a slijede ih informatičari, komunikolozi, znanstvenici i tehnički djelatnosti. Najveći rast plaća u odnosu na studeni 2009. zabilježio je sektor opskrbe električnom energijom, plinom, parom i klimatizacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene